2014

Resultater fra tariffoppgjøret 2014

Her finner du de viktigste dokumentene fra tariffoppgjøret 2014.

Om de lokale forhandlingene 2014

Lønnsoppgjøret 2014 tariffområdet i KS er ikke over – lokalt skal det fortsatt forhandles om ca 1,2 milliarder kroner.

Tips til tillitsvalgte - lokale forhandlinger 2014

Her finner tillitsvalgte i tariffområdet KS tips og verktøy knyttet til høstens lokale forhandlinger.

Lønnskalkulator - tariffområde KS pr. 1. mai 2014

Lønnskalkulator for nettbrett, mobil og pc finner du her

Se hva lønnen din blir fra 1. mai 2014 (KS)

Det økonomiske resultatet fra forhandlingene i tariffoppgjøret i KS innebærer at alle minst er sikret et generelt tillegg på 2,15 prosent eller kr 8 500.

Et akseptabelt resultat i KS-oppgjøret

 - Sykepleiere i kommunal sektor er sikret omtrent de samme minstelønnssatsene som vi fikk til i sykehusene over en toårs periode. Hittil sender derimot oppgjøret ingen tydelige signaler om at arbeidsgiver ønsker å satse på sykepleiere. Dette til tross for en allerede vanskelig rekrutteringssituasjon, sier nestleder i NSF Solveig Kopperstad Bratseth.

Unio kommune: Det blir ikke streik

– Det har vært en svært krevende mekling med trang ramme og mange vanskelige temaer. Ut fra en helhetsvurdering kunne vi likevel ikke kaste kommunene ut i en storstreik i fjerde hovedoppgjør på rad, sier forhandlingsleder Ragnhild Lied.

11 kommuner omfattes av første streikeuttak

21.05.2014. Unio kommune varslet i dag KS om det første streikeuttaket. Dersom meklingen for kommunesektoren ikke fører til enighet mellom partene, kan det bli streik fra mandag 26. mai.

Kommunesektoren: Innspurt i meklingen starter 15. mai

15.05.2014: I dag møttes partene i lønnsforhandlingene i kommunesektoren hos Riksmekleren.  – Jeg håper meklingen fører fram og at vi kommer fram til et bra resultat for medlemmene våre, sier forhandlingsleder Ragnhild Lied.

Unio kommune: – Dette er en invitasjon til brudd

Stor avstand i tilbudet om lønn førte i dag til brudd i lønnsforhandlingene mellom KS og Unio. – Det økonomiske tilbudet fra KS er uakseptabelt, sier Ragnhild Lied, forhandlingsleder i Unio kommune.

Unio kommune krever en ramme på 3,8 prosent

- Vi har tatt utgangspunkt i resultatet i frontfaget og kompensert for etterslepet. Dermed har vi prioritert våre medlemmer med høyere utdanning, sier forhandlingsleder for Unio kommune, Ragnhild Lied, som i dag overleverte de økonomiske kravene til KS.