2014

Lønnsoppgjøret i Staten akseptert: medlemmene sa ja

Unios medlemmer i staten har sagt ja til resultatet av lønnsoppgjøret. Dermed er årets tarifforhandlinger avsluttet og det blir ingen streik.

Løsning i staten: Totalramme på drøyt 3,3 prosent

Partene i det statlige tariffoppgjøret er kommet til enighet. – Dette er ikke et godt oppgjør for Unio, men det er samtidig ikke så dårlig at vi valgte å  streike, sier forhandlingsleder for Unio i staten, Sigrid Lem.

Varsler mulig streik for utdanningssektoren og politiet

21.05.2014. Meklingen i det statlige tariffoppgjøret pågår. Hvis det ikke blir enighet innen fristen klokken 24.00 natt til mandag 26. mai, kan store statlige grupper være i streik fra mandag morgen.

Brudd i staten: Null forhandlingsvilje hos staten

– Staten har verken vist forhandlingsvilje eller visjoner i lønnspolitikken, sier Sigrid Lem, forhandlingsleder for Unio Stat.

Lønnsgapet må reduseres

Unio krever et lønnsoppgjør i staten på totalt 3,8 prosent for å ta igjen fjorårets etterslep til industrien. – Det er nødvendig for at staten skal få tak i de kunnskapsrike folkene den trenger for å levere de tjenestene den skal, sier Sigrid Lem, forhandlingsleder i Unio stat.

Forhandlingsstart i Unio stat: Lønnsgapet må reduseres

I dag går startskuddet for lønnsforhandlingene i staten. Unio krever et lønnsoppgjør som reduserer lønnsgapet til privat sektor.