2016

Lokale lønnsforhandlinger i Staten Hengelås for Innholdet i denne artikkelen er kun tilgjengelig for påloggede medlemmer.

Det er avsatt en pott til lokale lønnsforhandlinger, og medlemmene oppfordres til å fremme krav. Logg inn for ytterligere informasjon.

Uravstemning i staten starter 8. juni

8. juni Klokken 1200  starter uravstemningen i det statlige tariffområdet. Den avsluttes 17. juni klokken 1600. Stemme gjør du elektronisk her.

Mere informasjon om lønnsoppgjøret i Staten 2016 – etter mekling

Det var tre hovedårsaker til at Unio brøt forhandlingene med staten 1.mai: Uenighet om økonomisk profil, misnøye med mandatet for nytt lønnssystem, og angrepet på retten til å forhandle pensjon. Gjennom meklingen har vi oppnådd klare forbedringer på alle disse tre punktene, samt gjennomslag for flere viktige krav.

Løsning i statsoppgjøret: Viktige gjennomslag for Unio

Unio har fått gjennomslag for viktige krav i meklingen med Staten. Vi har beholdt vår forhandlingsrett på pensjon, og fått på plass en bedre lønnsprofil for våre medlemsgrupper, sier forhandlingsleder i Unio Stat, Petter Aaslestad.

Unio bryter i statsoppgjøret

Unio valgte å bryte forhandlingene med staten klokken 03.00 i natt. - Tilbudet fra staten var uakseptabelt blant annet når det gjaldt manglende forhandlingsrett på pensjon, sier forhandlingsleder i Unio Stat, Petter Aaslestad.

Må tette lønnsgapet

– Den økonomiske avkastningen av utdanning i Norge er lav sammenlignet med andre
land. Lønnsgapet må reduseres, sa forhandlingsleder Petter Aaslestad i Unio stat da kravene i dag ble overlevert.

Debattnotat: Er lønn viktig for deg?

Til NSF-medlemmer i tariffområdet staten:

Har du meninger om hva NSF bør prioritere i lønnsoppgjøret i 2016? 
Nå har du som medlem muligheten til å påvirke hva som er viktigst for forbundsstyret å ta hensyn til når kravene skal utformes. 

Notatet kan lastes i pdf her