2017

SISTE: Streiken er over, vant fram

Streiken i Kreftforeningen er over. Det er klart etter at Norsk Sykepleierforbund og NHO/Abelia i dag ble enige om en ny tariffavtale. 

Massiv støtte til de streikende

— Det har vært overveldende å se hvilken støtte vi har fått fra ulikt hold i denne viktige kampen, sier forbundsleder Eli Gunhild By. YS er blant dem som støtter de streikende sykepleierne i Kreftforeningen. 

Viktig streik fortsetter

Streiken i Kreftforeningen har vart i over tre måneder. — Jeg er imponert over de streikende som tar en viktig kamp for seg selv og alle andre medlemmer i Norsk Sykepleierforbund, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Abelia sprer usannheter

Abelia har brukt Arendalsuka til å dele ut løpesedler med misvisende og feilaktige opplysninger om den pågående streiken i Kreftforeningen. Norsk Sykepleierforbund ser seg nødt til å svare på denne rekken av usannheter.

Takket de streikende sykepleierne

Det var en motivert gjeng med streikende sykepleiere som mandag kom til Sykepleiernes Hus etter opptrappingen av streiken i Kreftforeningen. — Vi er klar over at dette rammer tilbudet til Kreftforeningen over hele landet, og vi streiker ikke med lett hjerte, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Streiken trappes opp

Streiken mot Kreftforeningen er trappet opp. Til sammen er nå 25 av 34 sykepleiere i Kreftforeningen tatt ut i streik for å beholde lønns- og arbeidsvilkår.

Som man reder, ligger man

— Norsk Sykepleierforbund trenger ikke oppfordre folk til å slutte å støtte Kreftforeningen. At organiserte arbeidstakere avstår fra å gi penger til en streikerammet bedrift er en kjensgjerning like gammel som NHO, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund. 

Tariffoppgjøret 2017 - Pleie- og omsorgsoverenskomsten

NHO og NSF har kommet til enighet om et resultat for tariffoppgjøret 2017 for Pleie- og omsorgsoverenskomsten, avtale 527.

Ber medlemmene vurdere sin støtte til Kreftforeningen

Kreftforeningens angrep på sine ansattes rettigheter er så alvorlig at Norsk Sykepleierforbund nå ber sine medlemmer tenke seg om de skal fortsette å støtte Kreftforeningen økonomisk så lenge streiken pågår. 

- Leit at Kreftforeningen vil kjøre over sine egne ansatte

- Vi synes det er leit at Kreftforeningen i denne saken lar sitt omdømme rasere av NHO.  De har bestemt seg for å kjøre over de ansatte i denne saken, nær sagt koste hva det koste vil, sier forbundsleder Eli Gunhild By i NSF etter at dagens tvungne mekling med Kreftforeningen ikke førte fram.