Lokale valg-arrangement

Politisk debatt, Lill Sverresdatter Larsen, Tove Gundersen, Ingvild Kjerkol, Bent Høie

Politisk debatt i regi av Norsk Sykepleierforbund. Her på Arendalsuka. F.v forbundsleder i NSF Lill Sverresdatter Larsen, generalsekretær i Rådet for psykisk helse Tove Gundersen, helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet Ingvild Kjerkol og helseminister Bent Høie (Høyre)

Det er de færreste som kan stemme på Solberg eller Støre. De vi stemmer på når det er stortingsvalg er våre lokale kandidater fra våre valgdistrikt.

Sykepleiere utgjør en stor velgergruppe for stortingskandidatene. Viktigere enn det: Vi representerer en yrkesgruppe som er av avgjørende betydning for at helsetjenestene i Norge fungerer. De sakene vi fremmer, fremmer vi for pasientene våre. For gode og trygge helse- og omsorgstjenester. Pandemien har gitt oss en smakebit på hvor avhengige hele samfunnet er av oss. Kollapser helsevesenet, kollapser alt.

Derfor er det viktig at vi både har en dialog med stortingskandidatene fra våre egne valgdistrikt for å gi dem innsikt i helsetjenestene - og at vi som velgere får vite hva de tenker å jobbe for dersom de blir valgt.

Oversikt over debatter

Norsk Sykepleierforbund Vestfold og Telemark har invitert politikere fra begge valgkretser til en helsepolitisk debatt. Mandag 23.august på Ibsenhuset, Skien og onsdag 25.august Oseberg kulturhus, Tønsberg. Hva mener din lokale stortingskandidat om sykepleiermangel, heltid, økonomi i helsetjenesten?

NSF Viken har invitert stortingskandidatene i Akershus til helsepolitisk debatt! Hvilke tiltak vil de foreslå for å rekruttere flere sykepleiere? Hva mener de egentlig om frontfaget og er de egentlig for medbestemmelse på arbeidstid for sykepleiere? Bli med på debatten 25/8-21 kl 18.00-19.30.

Onsdag 25. august fra kl 12.00-17.30 arrangerer NSF Vestland fagpolitisk konferanse og politisk debatt. NSF strømmer arrangementet via NSF Vestlands YouTube kanal slik at det blir tilgjengelig for alle våre medlemmer.

Norsk Sykepleierforbund Trøndelag har invitert politikere fra begge valgkretser til en helsepolitisk debatt mandag 30. august kl 18.00. Hva mener din lokale stortingskandidat om sykepleiermangel, heltid, økonomi i helsetjenesten, yrkesskadeordningen for helseansatte? Debatten streames

NSF Viken har invitert stortingskandidatene i Buskerud til helsepolitisk debatt! Hvilke tiltak vil de foreslå for å rekruttere flere sykepleiere? Hva mener de egentlig om frontfaget og er de egentlig for medbestemmelse på arbeidstid for sykepleiere? Bli med på debatten 1/9-21 klokka 18.00-19.30.

NSF Viken har invitert stortingskandidatene i Østfold til helsepolitisk debatt! Hvilke tiltak vil de foreslå for å rekruttere flere sykepleiere? Hva mener de egentlig om frontfaget og er de egentlig for medbestemmelse på arbeidstid for sykepleiere? Bli med på debatten 2/9 fra klokka 18-19.30.

NSF Oslo invitere til helsepolitisk samtale med temaet "Spiller det egentlig noen rolle hvem som styrer helsepolitikken?". Sentrale helsepolitikere fra SV, AP og SP er invitert. Vi får høre om det egentlig utgjør noen forskjell om vi får blå eller rødgrønn helseminister etter valget. Hva vil partiene gjøre for å løse de helsepolitiske utfordringene, og hva mener de haster å ta tak i først? Velkommen til kulturhuset Oslo, mandag 6. september kl. 18.00 - 19.00