Bistand

Fra sykepleier til sykepleier

Jovia Murekatete (34) stakk seg på ei sprøyte mens hun var på jobb som sykepleier på et sykehus i Rwanda. Hun ble smittet av cytomegaloviruset som gjorde henne svært syk og hun mistet både jobb og inntekt.

Ny film om Norsk Sykepleierforbunds bistandsarbeid

I dag slippes Norsk Sykepleierforbunds nye animasjonsfilm om vårt bistandsarbeid. 

Noe større enn meg selv

Solidaritet innebærer en grunntanke om å handle ut fra mer enn egeninteresse. Norsk Sykepleierforbunds grunnverdier er TYDELIG, MODIG og STOLT. Disse verdiene understøtter vår visjon for NSFs bistandsarbeid.

– De er mine venner og kolleger

Veneranda Uwamuluza er gift og har to barn. Uten støtten fra sykepleierforbundet i Rwanda hadde hun kanskje ikke levd i dag.

– De ber meg om å slutte å jobbe

Marie Madeleine Uwamutuma er sykepleier. Og hun har tuberkulose i ryggen.

– Jeg overlevde og jeg lever

Tenk deg at du er uten familie. Så blir du syk og lagt inn på sykehuset for flere måneder. Du mister jobben og har ikke lenger penger til mat og annet livsopphold.

Ble usaklig oppsagt – får hjelp

Som medlem i en fagforening er du forholdsvis trygg dersom du skulle bli usaklig oppsagt. Du vet du får hjelp. Det fikk også Papias Iyakaremye (42) da han mistet jobben sin i Rwanda nylig.

Jeg taler min egen sak!

Marie Madeleine er sykepleier. Og hun har Potts sykdom, også kalt tuberkuløs spondylitt. I dag markeres FNs internasjonale dag for funksjonshemmede.

Sykepleierne ga meg livet tilbake

- Da jeg var 16 år, fikk jeg vite at jeg hadde HIV, og jeg ville bare dø, forteller «Rachel». 1. desember er verdens aidsdag. Les historien til Rachel fra Rwanda.

Ny strategi for NSFs bistandsarbeid

Norsk Sykepleierforbunds forbundsstyre har vedtatt ny strategi for bistandsarbeidet i perioden 2018-2023.