God sommer

Sommerbilde

Blomstereng

Ferie kan være å ligge i hagen eller verandaen og ikke gjøre noen ting. Ligge i en blomstereng og bare kikke opp på blå himmel. Leke med barn eller barnebarn, lese en bok, og ellers ikke ha så mange planer. Noen trives bedre med høy fart, og har mange ferieplaner - både fjern og nær. Poenget med ferie er at det er DIN tid. Så sørg for at det du gjør i ferien er noe som gir deg glede og gode minner.  

Forholdene i helsetjenesten er utfordrende denne sommeren, i år som tidligere. Sykepleiemangelen kommer tydeligere frem om sommeren. Den lave bemanningen sykepleierne merker godt hele året, kan bli ekstremt utfordrende når enheten du jobber i skal avvikle ferie, ferievikaren er ny og uerfaren, og det i tillegg oppstår uventet fravær.

Det er en skjør balanse – er vi på den riktige siden av faglig forsvarlighet?
Når bør jeg skrive avviksmelding? For lav bemanning, manglende kompetanse og svikt i rutiner og retningslinjer har stor betydning for forsvarlig sykepleie. Husk at du har plikt til å melde og si ifra om feil, mangler og uforsvarlig praksis.

Å være ettertraktet er både godt og vanskelig. Det kan være tøft å jobbe en sommerdag og vite at sykepleier på neste vakt ikke kommer, og vikaren ikke eksisterer. Men det er samtidig bra å vite at det finnes mange spennende jobber og karrieremuligheter for deg som er sykepleier nå. Helsetjenestene i Norge er avhengige av din kompetanse.

Kombinasjonen av stor sykepleiemangel og lønnsforskjeller mellom ulike arbeidsgivere i Agder, legger forholdene godt til rette for at sykepleierne kan stille lønnskrav når man bytter jobb, får endrede arbeidsoppgaver eller liknende. Sett pris på din kompetanse!  

Om det oppstår noe på din arbeidsplass eller med ditt arbeidsforhold i løpet av ferien, som du trenger hjelp av NSF til å løse, så ta kontakt din lokale tillitsvalgte. Har tillitsvalgte ferie, ta da kontakt med oss på fylkeskontoret eller
ring 99 40 24 09. Det er alltid noen på vakt i NSF. 

Vi i NSF Agder ønsker deg en god sommer og en rolig, avslappende og velfortjent ferie!