Hvem erstatter sykepleieren ved fravær?

Planlagt - faktisk

av Siri Rugland Ree, nestleder, NSF Rogaland

Planlagt og faktisk bemanning

Planlagt og faktisk bemanning er i 2021 gjennomført og avviket er på 16,5%. Det vil si 16,5% av de vaktene som skulle vært dekket av en sykepleier, er enten tomme eller blir dekket av annet personell.

NSF Rogaland har siden 2018 gjennomført undersøkelsen planlagt og faktisk bemanning, kartleggingen skjer hvert år i uke 10. og 11. Denne kartleggingen viser hvor stor del av de planlagte vaktene sykepleierne faktisk går. Undersøkelsen synligjør eventuelle avvik eller om sykepleier blir erstattet av annet personell på en tydelig måte, helt konkret fra kommune til kommune. Fylkesleder har et ønske om å legge frem resultatet av dette til ordførere i kommunene i Rogaland. I 2021 fikk vi innsendt 77 registreringer, dette er ca 10 mindre enn i 2018 og 2019, og vi tenker litt av årsaken til nedgangen er pandemirelatert.

I år viser resultatet at det totale avviket der en sykepleier egentlig skulle vært på vakt er 16,5%. På landsbasis ligger dette på 18,6%, altså nærmere 1 av 5 vakter hvor det skulle vært en sykepleier til stede ble det enten leid inn annet helsepersonell, en ufaglært eller man valgte å ikke leie noe personell i det hele tatt.

Hvis vi ser nærmere bak disse tallene i Rogaland; i sykehjem viste det seg at assistenter ble brukt 85,9% mer enn planlagt. Så når avviket i sykehjem på sykepleiere er 16,5% ser vi hvilken yrkesgruppe som settes inn som erstatning…

Når det gjelder hjemmetjenesten er det et sykepleieravvik på 15.2%, og en økning på 28% i bruk av assistenter. Det er svært ulike resultat fra kommune til kommune, den kommunen med størst avvik endte på 29,6%, men den med mist endte resultatet på 2,4%. Dette er verken den største eller den minste kommunen.

Vi vet at 8 av 10 ordførere sier at det som er vanskeligst å rekruttere er sykepleiere. Når vi kjenner til hvilke pasienter kommunene daglig håndterer er det bekymringsfullt at så pass mange vakter ikke er besatt av sykepleiere. Mangelfull sykepleiekompetanse vet vi er en viktig faktor når det gjelder å rekruttere og beholde i kommunene.

Norsk Sykepleierforbund vil fortsette med arbeidet å kartlegge planlagt og faktisk bemanning fremover. Arbeidet er viktig for å sikre tilgjengelig sykepleierkompetanse og forsvarlige tjenester til innbyggerne som har behov for den type kompetanse. Det er ikke tvil om at kartleggingen har medført økt bevissthet, både blant tillitsvalgte og ledere, om hva som skjer når en sykepleier ikke er tilgjengelig. Det er i seg selv bra.