Gull- og hedersmerkeutdeling 2023

Gull- og hedersmerke utdeling Vestfold og Telemark 2023

Øverst Gullnål jubilantene, i midten hedersmerke jubilantene og nederst alle deltagerne rundt bordet med foredragsholder lege Gisle Roksund.

Fylkesleder Randi Askjer ønsket velkommen, og vi hadde en presentasjonsrunde av alle jubilantene. Mange delte historier fra sin arbeidskarriere og praten gikk løst rundt bordet. Det ble servert snitter og vi fikk høre et foredrag av lege Gisle Roksund med tittelen "Hvordan har vi det og hvordan tar vi det?" Mange kunne kjenne seg igjen i det han fortalte om. Å ha god helse handler om mer enn trening og sunt kosthold. Man må også ha en smule flaks. Genene vi får tildelt og omsorgsbelastningen den enkelte står i er forskjellig og påvirker risikoen for sykdom. Det var et spennende foredrag med faglig forankring i forskning, men med mange innslag av humor.

Etter foredraget holdt fylkesleder en tale til jubilantene. Hun pekte bl.a. på temaet emosjonell belastning. Forskning viser hvor viktig det er at sykepleiere får bearbeidet de emosjonelle belastningene de utsettes for, gjennom sin yrkesutøvelse. Emosjonell involvering gjennom arbeidsdagen gir yrket mening, men gjør også arbeidet krevende. Uten rom til bearbeiding kan jobben gjøre oss syke.  

Blomster, diplom og nål ble delt ut med respekt for både langt medlemskap i NSF og i yrket som sykepleier. Kvelden ble avsluttet med kaffe og marsipankake.