NSF Viken på Pride

Nestlederne fra NSF Viken og Oslo sammen under Pride

For hva er vel viktigere for helsen enn retten til å elske den du vil og det å kunne føle at man hører til - uansett hvem du er, hva du kler seg i og hvem du elsker?

Pride Sarpsborg

Det første pride-arrangementet NSF Viken deltok på var i selveste Sarpsborg. Hovedtillitsvalgt Anne Jacobsen inviterte fylkeskontoret til å delta og vår nestleder Dag Werner Larsen stod på stad i lag med Anne. De fikk også godt selskap i rådgiver Siw Sedolfsen og foretakstillitvalgt på sykehuset Østfold. Sykehus, kommune og fylkeskontor var sammen for å vise støtte og mange kom bort og uttrykte sin glede over å se NSF. Noen var medlemmer og noen kjente eller hadde en sykepleier i familien. Årets T-skjorter, som du ser på bildet, bærer skriften «stolt sykepleier» på brystet. Den var veldig populær og den klare blå fargen pekte seg ut i det lokale pride-toget i Sarpsborg.

NSF på stand under Pride

Oslo Pride

NSF Viken og NSF Oslo gikk sammen om å være synlige på stand i festivalområdet til Oslo Pride i spikersuppa midt i Oslo sentrum. Området som kalles for Pride Park var fullstappet fra onsdagen og utover og folk strømmet til NSF sin stand både for å spinne på vårt lykkehjul og for å si hvor glade de var for at NSF er synlige under pride. Mange av de som kom innom var sykepleier eller kjente en sykepleier. Og flere ønsker å gå i toget med de blå t-skjortene med teksten «stolt sykepleier». T- skjortene var så populære at vi nesten gikk helt tomt! Det er flott og rørende å se engasjementet blant våre medlemmer. Både fylkeskontoret i både Oslo og Viken deltok på stand, men flere av våre medlemmer dukket opp frivillig og bruke fritiden på å stå på stand og vise at de var stolte sykepleiere, med et hjerte for mangfoldet.

Hoppende nestleder Dag på Pride

Fredag formiddag arrangerte NSF Oslo og Viken, sammen med UNIO en pride- sending med tittelen «Stolt, skeiv og synlig». Her deltok blant annet kultur- og likestillingsminister Annette Trettebergstuen, utdanningsdirektør Marte Gerhardsen, leder for FRI Inge Alexander Gjestvang, forfatter og nestleder i FRI -Oslo og Viken Jan Elisabeth Lindvik og prest i Ullern Kirke Peter Dille. Her var det snakk om forbud mot konverteringsterapi, Pride i Osloskolen, Kirken på pride og transpersoner synlighetskamp.

Sendingen kan du se her:­

https://www.unio.no/2022/06/27/se-unios-pride-sending-stolt-skeiv-og-synlig/

Innspilling UNIO

Tragedien som har rystet Norge

Natt til lørdag hendte tragedien som har rystet Norge. Skytingen utenfor Per på hjørnet og London pub var et angrep på kjærligheten, på demokratiet, på verdiene våre – ja, på oss alle. Vi vet at det var sykepleiere og til og med tillitsvalgte fra NSF til stede under hendelsen og dette har vært med på å redde liv. Nestleder i NSF Viken, Dag Werner Larsen, var en av sykepleierne som var til stede.

Vi er stolte av alle sykepleierne som bidro til å redde liv den natten. Både på London pub, men også på sykehusene. Vi er stolte av verdiene våres og vi vil fortsette å være til stede på pride i fremtiden.

Vi vil takke alle som har vært innom standene til NSF i løpet av Pride feiringen og vi gleder oss allerede til å se alle dere tydelige, modige og stolte sykepleiere igjen på standen vår til neste år!

Faktaboks:

Fylkesstyrets vedtak

Fylkesstyret vedtok mandag 14. mars 2022 at NSF Viken skulle støtte pride-arrangementer i Viken og delta under pride i Oslo:

Pride er en viktig samfunnspolitisk begivenhet i Norge. Den tar for seg synlighets og inkluderingsarbeidet for skeives (herunder LGHBTQ+ -individers) rettigheter, plass og utfordringer i samfunnet. Det er organisasjonen FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, som ofte er arrangør av Pride. FRI arbeider for å gjøre samfunnet mer inkluderende for alle, både i Norge og ute i verden. Det er viktig at NSF Viken støtter arbeidet med at alle skal kunne leve sine liv, uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksualitet og uten å bli diskriminert.