Rogaland

NSF Rogaland

Siste nyheter fra Rogaland

Foreslå kandidater til NSF Rogalands delegasjon - LM2019

Å være delegat på NSFs landsmøte er et privilegium som alle medlemmene i fylket kan oppleve. Det forutsetter at du har sag deg villig og noen har foreslått ditt kandidatur innen 28. januar 2019 – og at du får så mange stemmer under fylkesmøtet to måneder senere at du blir en av NSF Rogalands 12 delegater.

Hvorfor spiser ikke mor?

I disse dager vil alle syke- og aldershjem i Stavanger innføre en tiltakspakke for forebygging og behandling av underernæring. I spissen for arbeidet står fagrådgiver Kristin Søllesvik Hidle. Hun har store forventninger til den store stasningen som er en del av det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet "I trygge hender 24-7".

Eg e innkalt te intervju – ka gjørr eg?

NSF Rogaland får flere henvendelser fra medlemmer som har spørsmål som gjelder intervju og ansettelse. Hvordan bør jeg forberede meg til intervjuet? Hvilke spørsmål kan jeg få? Får jeg spørsmål om lønn? Har jeg rett på fast stilling når jeg har hatt vikariat? Jeg ble ikke innkalt til intervju, eller jeg fikk ikke jobben, hvilke rettigheter har jeg i den forbindelse?

Er turnusen din forsvarlighetsvurdert?

Visste du at om du arbeider turnus skal arbeidstiden din ha gjennomgått en forsvarlighetsvurdering som skal sikre at den ikke påfører deg uheldige fysiske eller psykiske belastninger, eller redusere sikkerheten på arbeidsplassen din? Dette er arbeidsgivers ansvar, og tilbakemeldinger NSF Rogaland får kan tyde på at særlig kommunene har et arbeid å gjøre for å etterkomme dette kravet.

Look to Suldal!

Kreftsykepleier Svanhild Skålheim er stolt over Suldal kommunes tilbud til alvorlig syke pasienter og kan ikke få fullrost samarbeidet mellom ulike profesjoner, etater og frivillige nok. Innbyggerne i Suldal ville nok pekt på Svanhild selv som en av de viktigste faktorene til at de får et så gidt tilbud som de får.

Ønsketransporten bidrar til realisering av drømmer

Sykepleierne Christian Christensen og Børge Hognestad ønsket å bruke sin kompetanse til frivillig arbeid. Sammen med andre ildsjeler startet de Ønsketransporten, et unikt tilbud som bidrar til at alvorlig syke og handikappede kan få oppfylt ønsker og drømmer som det offentlige helsevesenet ikke kan imøtekomme.