Rogaland

NSF Rogaland

Siste nyheter fra Rogaland

Konkurranseutsetting er feil medisin!

I en kronikk i dagens Stavanger Aftenblad fraråder fylkesleder i NSF Rogaland, Nina Horpestad, kommuner å vurdere konkurranseutsetting som medisin mot stram økonomi - til det har den for mange bivirkninger. 

Når kjærlighet blir forbudt

Hvor mye blir pasienter påvirket i møte med oss i rollen som sykepleier? Hva slags maktbalanse er det egentlig mellom en sykepleier og en pasient?

Sykepleier eller vernepleier - hva er forskjellen?

NSF Rogaland får jevnlige forespørsler om hva som er forskjellen i sykepleierne og vernepleiernes kompetanse, og om hvorvidt forskjellene har betydning for hvilket ansvar og hvilke oppgaver de respektive yrkesgruppene kan påta seg. Kanskje finner du noen av svarene i NSFs faktark?

Hvorfor spiser ikke mor?

I disse dager vil alle syke- og aldershjem i Stavanger innføre en tiltakspakke for forebygging og behandling av underernæring. I spissen for arbeidet står fagrådgiver Kristin Søllesvik Hidle. Hun har store forventninger til den store stasningen som er en del av det nasjonale pasientsikkerhetsprogrammet "I trygge hender 24-7".

Eg e innkalt te intervju – ka gjørr eg?

NSF Rogaland får flere henvendelser fra medlemmer som har spørsmål som gjelder intervju og ansettelse. Hvordan bør jeg forberede meg til intervjuet? Hvilke spørsmål kan jeg få? Får jeg spørsmål om lønn? Har jeg rett på fast stilling når jeg har hatt vikariat? Jeg ble ikke innkalt til intervju, eller jeg fikk ikke jobben, hvilke rettigheter har jeg i den forbindelse?