Forside

Likelønn: Spørsmål og svar

Hva er likelønn?
Likelønn handler om å sammenligne kvinnelønn og mannslønn. Det handler om at både kvinner og menn skal få lønn etter utdanning og kvalifikasjoner. Likelønn betyr ikke at alle skal tjene likt.

Se filmen fra sykkelprosjektet til NSF i Aust-Agder

En gjeng med entusiastiske tillitsvalgte i Aust-Agder har valgt å promotere Sykepleierforbundet på en litt uvanlig måte – nemlig å sykle gjennom fylket.

Midlertidig avtale om særaldersgrenser

Arbeidstakerorganisasjonene underskrev en midlertidig avtale med arbeidsminister Anniken Haugli om særaldersgrenser i dag. – Avtalen er nødvendig fordi vi ikke klarte å komme i land med en endelig avtale i år, sier Unio-leder Ragnhild Lied.

Velkommen helsesykepleier!

Tirsdag leverte helse- og omsorgskomiteen på Stortinget innstillingen som betyr at helsesøstertittelen er historie fra 2019.

Brudd i Unicare-forhandlinger

Det ble i dag gjennomført avsluttende sentrale forhandlinger av overenskomst ved Unicare Rehabilitering mellom Spekter og Unio. Det ble ikke enighet i forhandlinger og saken går da videre til mekling.

Vaksine: langt mer enn et stikk

Folkehelseinstituttet anbefaler at det etableres et vaksinasjonsprogram for voksne. NSF har fått gehør for flere av sine innspill til programmet.

Klar melding fra politikerne etter lockouten

– Partene har ansvar for å rigge konfliktene sine så man ikke trenger å gripe inn fra myndighetenes side. Det var den klare meldingen fra arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) under Unios partilederdebatt.