Fylkesleders fredagshilsen

Hilsen fra fylkeslederen uke 46

Oppsummering og etterarbeid etter landsmøtet har vært viktig denne uken. Men vi har også hatt fokus på AML-avvik i Oslo. Media er helt klart mest opptatt av avvikene i kommunal sektor. Selv er jeg vel så bekymret for de mange tusen avvikene i sykehusene. 

Fredaghilsen fra fylkeslederen - uke 44

Landsmøteforberedelser har tatt mye tid de siste ukene. Oslo har den største delegasjonen som deltar, vi er 20 delegater + studentdelegaten. Det er mange viktige saker som skal diskuteres den kommende uken, hvordan NSF skal organiseres fremover og hvordan skal vi støtte bedre opp rundt faggruppene, er to saker jeg er særlig spent på.

Fredagshilsen fra fylkeslederen uke 42

Rett før jeg skulle gå hjem fra jobb i dag, slapp NRK nyheten om at de hadde avdekket over 62 000 brudd på arbeidsmiljøloven, såkalte AML-brudd i perioden 2013 til i dag. I år ligger det an til i overkant av 5000 brudd. Dessverre er jeg ikke overrasket.

 

Fredagshilsen fra fylkeslederen uke 41

Det er deilig med noen fridager etter en hektisk uke. Introduksjonsdag for nye tillitsvalgte, arbeidstidskurs for ledere og to-dagers fylkesstyremøte har vært hovedfokus denne uken.

En forsinket fredagshilsen fra fylkeslederen - uke 39

Da jeg skulle legge ut fredagshilsen fra uke 39, sviktet teknikken. Forrige ukes hilsen blir dermed publisert nå.

Hva skal prioriteres i lønnsoppgjørene de neste to årene? Dette blir i disse dager diskutert på tariffkonferanser rundt i hele landet. Prioriteringene som gjøres, overleveres som råd til forbundsstyret. Jeg deltok i forrige uke på to av konferansene.

Fredagshilsen fra fylkeslederen - uke 38

De siste dagene har jeg vært på et utrolig spennende og lærerikt studiebesøk for å se på forebyggende rusomsorg i Lisboa. De har i mange år jobbet på en helt annen måte enn stort sett alle andre vestlige land - og nå kan man virkelig se hvor stor forskjell det har utgjort. 

Ledelse har også vært et viktig fokus denne uken. Den årlige nasjonale lederkonferansen i regi av NSF og faggruppen for sykepleieledere ble arrangert i Trondheim og det var som vanlig et knallbra program. Jeg deltok også på generalforsamlingen til faggruppen som ble arrangert samtidig.

Fredagshilsen fra fylkeslederen uke 37

Da jeg bestemte meg for å stille til valg som leder i NSF, var landsmøtet veldig langt unna. Nå synes jeg det er veldig nærme, bare 52 dager til det begynner.  Det har aldri vært så mange som stiller til ledervalget, fem personer i tillegg til meg selv er nesten litt surrealistisk.

Fredagshilsen fra fylkeslederen - uke 35

Jeg må nesten starte denne fredagshilsenen med å gratulere NHO. Jeg er så glad for at de omsider har innsett at de ikke kunne fortsette å tilby sykepleierne et lønnsnivå langt under det andre sykepleiere tjener. 

Fredagshilsen fra fylkeslederen - uke 34

En lang sommer er over, og vi i NSF Oslo har nå kommet godt i gang med høstens program.

De første to ukene etter at jeg avsluttet min ferie, brukte jeg på møter med politikere fra de ulike partiene. Det er viktig for oss at de har fokus på helsepolitikk i den kommunevalgkampen som nå pågår.

Fredagshilsen fra fylkeslederen - uke 26

Uken startet friskt med ekstraordinært styremøte i OUS, som endte med at adm. dir Bjørn Erikstein, trakk seg. Den fortsatte med en jobbing med en bekymringsmelding til fylkeslegen Denne fredagshilsenen er ellers skrevet fra Singapore der jeg denne uken deltar på den internasjonale Sykepleierkongressen i regi av ICN - og preges selvfølgelig av det.