Godt arbeidsmiljø forebygger sykefravær

Resepsjonsarbeider tar imot telefoner

Verktøyet er tilpasset arbeidsmiljøutfordringer for ulike bransjer. For Norsk Sykepleierforbund (NSF) sine medlemmer, er det foreløpig lansert verktøy rettet mot de som jobber i sykehus og på sykehjem. 

Arbeidsmiljøportal

Portalen er utviklet slik at man lettere skal fine relevant informasjon og kunnskap om arbeidsmiljø for sin bransje. Portalen er særlig relevant for ledere, tillitsvalgte og verneombud. Sammen skal man kunne bruke portalen, for å utvikle arbeidsmiljøet, gjennom treffsikre tiltak basert på den enkelte arbeidsplass.

Sykefravær

Gjennomsnittlig legemeldt sykefravær over 16 dager for alle ansatte i Norge er 4,2 %. For ansatte ved sykehjem og i sykehus utgjør de tilsvarende tallene henholdsvis 7,1 % og 5,1 %. NSF vet at våre medlemmer til tider har et svært krevende arbeidsmiljø, både fysisk og psykisk. Forebyggende tiltak for å redusere belastninger i arbeidsmiljøet, er viktige for å verne om sykepleiernes helse. Du finner flere tall og informasjon om særskilte utfordringer og mulige tiltak ved å gå inn på www.arbeidsmiljøportalen.no

Portalen er utviklet i samarbeid mellom Arbeidstilsynet, Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI), NAV, petroleumstilsynet og partene i arbeidslivet. NSF har vært representert via Unio.

Kilde: Arbeidsmiljøportalen.no