Internasjonalt arbeid

Kvalitetsstempel for NSFs bistandsarbeid

Norsk Sykepleierforbund (NSF) har signert ny rammeavtale med Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad). Dette betyr at NSF fortsetter sitt internasjonale bistandsarbeid med økonomisk støtte fra Norad. Avtalen går over 5 år (2019 – 2023) og har en total ramme på 29 millioner kroner. 

- Dette finner vi oss ikke i

I Malawi tar sykepleiere til gatene. Kvalifiserte sykepleiere blir ikke ordinært ansatt, men blir allikevel satt i arbeid full tid for småpenger.

Vi kan lære fra Zambia

Tillitsvalgte har lenge tatt til orde for behovet for systematisk kompetanseutvikling av alle
ansatte.

Erfaringsutveksling i Afrika

Utdanning for sykepleiere og jordmødre er et aktuelt tema også sør for Sahara.

Jeg taler min egen sak!

Marie Madeleine er sykepleier. Og hun har Potts sykdom, også kalt tuberkuløs spondylitt. I dag markeres FNs internasjonale dag for funksjonshemmede.

Sykepleierne ga meg livet tilbake

- Da jeg var 16 år, fikk jeg vite at jeg hadde HIV, og jeg ville bare dø, forteller «Rachel». 1. desember er verdens aidsdag. Les historien til Rachel fra Rwanda.

Ny strategi for NSFs bistandsarbeid

Norsk Sykepleierforbunds forbundsstyre har vedtatt ny strategi for bistandsarbeidet i perioden 2018-2023.

Godt sykepleiersamarbeid i Rwanda

NSF har samarbeidet med Rwanda Nurses and Midwives Union (RNMU) siden 2012. Siden den gang har RNMU vokst seg til å bli en av landets ledende fagforeninger.

Sykepleierorganisasjonen i Malawi reddet 339 sykepleierstillinger

Etter en uriktig masse-oppsigelse av over 300 sykepleiere, har stort påvirkningsarbeid og trykk fra sykerpleierorganisasjonen i Malawi ført frem: De 339 oppsagte sykepleierne er igjen ansatt. Ytterligere 336 helsearbeidere har blitt ansatt som følge av arbeidet til NONM i denne saken. En svært stor og viktig seier!