International Council of Nurses (ICN)

ICN

ICN ble etablert i 1899 og er den første verdensomspennende internasjonale organisasjon for helsepersonell. ICN er en sammenslutning av mer enn 130 nasjonale sykepleieorganisasjoner, som representer mer enn 16 millioner sykepleiere over hele verden. President Judith Shamian fra Canada ble valgt i 2013, og var da blant annet Nordens kandidat.

Formål:

ICN drives av sykepleiere for å sikre kvalitet i sykepleie for alle, en forstandig global helsepolitikk og fremme sykepleiekunnskap. Samtidig som tilstedeværelsen av en verdensomfattende og respektert sykepleieprofesjon, med kompetente og fornøyde sykepleiere er viktig. Mange ser også medlemskap i ICN som en indirekte form for solidaritetsarbeid. Blant annet gir NSF økonomiske bidrag til Girl Child Education Fund, som gir støtte til utdanning til foreldreløse jenter i Afrika hvor en av foreldrene var sykepleiere.

Deltakelse:

Det er CNR (Council of National Representatives) hvert annet år, hvor forbundsleder og andre nestleder deltar.

Artikler om temaet

ICN 2017 avsluttet

Med mye mindre pomp og prakt enn under åpningsseremonien, avsluttet International Council of Nurses (ICN) kongressen 2017 i Barcelona.

Donerte penger til Girl Child Education Fund

Norsk Sykepleierforbund (NSF) er en av de største støttespillerne til ICNs Girl Child Education Fund (FNIF). Under ICNs lunsj i Barcelona til støtte for prosjektet, donerte NSF 10. 000 dollar til fondet.

ICN Congress Barcelona 2017

Den internasjonale sykepleierorganisasjonen, ICNs kongress åpnet i Barcelona 27. mai og varer til 1. juni.

Flere norske postere på ICN

Flere norske deltakere kom gjennom nåløyet og fikk presentere poster under ICN. Deriblant
Kjell Magne Mørk og Hans Arne Pettersen fra NSF.

Flere norske foredragsholdere

ICN-kongressen i Barcelona er verdens største sykepleierkongress med 8.200 deltakere fra 135 nasjoner. Under kongressens andre dag foredro flere norske sykepleiere – samtlige representerte Norsk Sykepleierforbund (NSF).

Mye å ta tak i for studentene

En rekke studenter fra Norge, inkludert styret i NSF Student, deltok på ICN-konferansen i Barcelona. NSF-Student-leder, Cathrine Villemo Tallaksen Svendsen, mener ICN-studentene har mye å ta tak i.

Storslagen åpningsseremoni i Barcelona

Lørdag 27. mai ble ICNs kongress i Barcelona offisielt åpnet i Paula Sant Jordi. Det hele startet med en parade, der samtlige medlemsland var representert og ble presentert.

Norsk representant i ICN-styret

Norsk Sykepleierforbunds 2. nestleder, Karen K. Bjøro ble lørdag valgt inn i International Council of Nurses (ICN) styre. Bjøro er glad for tilliten som er vist henne og ser fram til å ta tak i utfordringene med å løfte sykepleiernes stemme.

Generalforsamling og valg

Fredag 26. mai er det generalforsamling (CNR) og valg under den internasjonale sykepleierorganisasjonen (ICN) sin kongress i Barcelona, Spania. Norge har en representant som står på valg til ICNs styre.

Migrasjons-utfordringer

25. mai åpnet CNR 2017 Policy Forum med temaet Displaced Populations – Health, Social amd Economic Implications. Formålet med det politiske forumet er:

ICN_logo_small.jpg