Korona nyhetsarkiv

Korona - spørsmål og svar for deg som sykepleierstudent

Norsk Sykepleierforbund Student forsøker å holde dialog med de instansene som er relevante for sykepleierstudenter i landet. Vi jobber for at også deres rettigheter skal bli ivaretatt. Her har vi forsøkt å samle svar på spørsmål vi får inn.

Spørsmål og svar til studentmedlemmer.

Gode lenker for helsepersonell

Vi har samlet lenker til svært gode og relevante informasjonssider og veiledere for helsepersonell, angående koronaepidemien.

Korona – spørsmål og svar til medlemmer

Mange av våre medlemmer har stort informasjonsbehov i den situasjonen vi står i. Vi har samlet spørsmål og svar du kan ha nytte av.
Spørsmål og svar - medlemmer.
Spørsmål og svar - sykepleierstudenter.

Avtale med Spekter om høyere overtidskompensasjon

Norsk Sykepleierforbund (NSF) og Spekter kom i dag 8. april til enighet om en avtale for forhøyet overtidskompensasjon begrunnet i koronavirusepidemien.

Kjære medlem, kjære sykepleier.

Vi er snart gjennom den den tredje uken med de sterkeste tiltakene som noen gang er iverksatt for å skjerme befolkningen for smitte. Sykepleiere har en sentral rolle i kampen mot viruset. Vi vet ikke hvordan denne situasjonen vil utvikle seg, eller hva som vil bli effekten av de omfattende tiltakene som er iverksatt. 

Kunnskapsløshet forkledd som handlingskraft

Er dette en tidlig aprilsnarr? Det var vanskelig å tro sine egne øyne og ører da statsminister Erna Solberg stolt kunne presentere dagens «gladnyhet». Regjeringen har bestilt 1000 nye respiratorer. Norskproduserte til og med. Med hjertelig hilsen oljeindustrien og forsvaret.

Krav om bedre forsikringsdekning under korona

Unio ved Norsk Sykepleierforbunds leder Lill Sverresdatter Larsen har i dag sendt krav til Spekter om utvidelse av forsikringsdekninger for arbeidstakere i forbindelse med koronasmitte. 

Avtale mellom NSF og NHO

NSF har inngått avtale med NHO Service og Handel om blant annet utvidede rammer for overtid og avvikende regler for arbeidstid.

Avtale mellom NSF og Virke HUK

Det er inngått avtaler med Virke om blant annet utvidede rammer for overtid og avvikende regler for arbeidstid.

Vil sikre yrkessykdomsdekning ved Covid-19

Norsk Sykepleierforbund (NSF) krever at sykepleiere og annet helsepersonell som yter en ekstraordinær innsats for samfunnet under pandemien, sikres rettmessig yrkesskadedekning ved koronasmitte som fører til komplikasjoner eller død.

Avtale mellom NSF og Oslo kommune

Norsk Sykepleierforbund har inngått en avtale med Oslo kommune om arbeidstid i forbindelse med koronapandemien.