Korona

Banner til siden om korona

Vi følger koronakrisen tett og oppdaterer informasjonen til medlemmer fortløpende. Dersom du ikke finner svarene du trenger her, kontakt din nærmeste tillitsvalgt eller hovedtillitsvalgt. Dersom du ikke har dette, kontakt ditt fylkeskontor på tlf. 99402409, innvalg 3, eller send epost til korona@nsf.no. Er du sykepleierstudent? Kontakt NSF Student.

Kjære sykepleier, kjære medlem.

Samfunnet åpnes gradvis, men koronaepidemien kommer fortsatt til å prege hverdagen til de fleste av oss, både på jobb og hjemme. En maraton for frontlinjen krever at sykepleiere blir tatt vare på – både som sykepleiere og privatpersoner – og dette er Norsk Sykepleierforbunds hovedfokus nå.

Felles veileder om ferie med KS

I forbindelse med koronaepidemien har det oppstått en del spørsmål rundt ferie. Partene i KS har blitt enige om en veileder, som gir anbefalinger og avklaringer om ferie.

Felles veileder om ferie med KS

Avtaler med arbeidsgivere

Norsk Sykepleierforbund (NSF) har etter utbruddet av koronavirusepidemien inngått ulike avtaler med arbeidsgiverorganisasjonene Spekter, KS, Oslo kommune, Virke, NHO og i staten. Her er de samlet. 

KS avviser krav om ekstra kompensasjon

- KS avviste i går et krav fra Unio-forbundene som anerkjenner yrkesgruppene innenfor helsesektoren for den ekstra innsatsen de gjør og vil fortsette å gjøre fremover. Økt arbeidsbelastning, risiko og fleksibilitet må belønnes, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Sykepleiere kan få godkjent koronasmitte som yrkessykdom

 -  Dette har vært en viktig sak for oss og våre medlemmer og vi er fornøyde med at Regjeringen har lyttet til oss i denne saken, sier forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund.