Fagdag NSF Student Trondheim

Av Thea Martine Olsen, 05.10.2018
  • Sted: Øya Helsehus, rom A1
  • Tidspunkt: fra 06 november 08:00 til 06 november 15:15
  •  

    Fagdag NSF Student Trondheim

    Modig nærvær: Sykepleierens møte med døden

     

Meld deg på via påmeldingslinken nederst. Få også oppdateringer på arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/181792619418697/ 

Sykepleiere står ofte i frontlinjen med døden. Vår kompetanse er viktig i møte med døende mennesker og deres kjære, i vår fremtredende rolle som sykepleier. Å møte pasienter og pårørende på en god måte kan innebære at man må tørre å stille de vanskelige spørsmålene. Det kan kreve at vi gjør vårt ytterste i møte med et skadested. Det kan bety godt samarbeid med andre rundt pasient og pårørende.

Møte med døden som sykepleier krever modig nærvær. Lokallaget til NSF Student Sør-Trøndelag inviterer derfor alle studentmedlemmer i Trøndelag til en fagdag om sykepleierens møte med døden. Vårt ønske er å gi en faglig relevant og interessant dag hvor vi forhåpentligvis vil bli tryggere i møte med dette praksisnære og utfordrende temaet.

Det blir servert lunsj, kaffe og snacks i mellom foredragene.  

ER DU I PRAKSIS? Dagen er godkjent som en hospiteringsdag for studenter ved NTNU Trondheim, vi vil dele ut bekreftelse på oppmøte helt på slutten av dagen. Huk av på påmeldingsskjemaet at du har behov for dette. 

ER DU IKKE MEDLEM? Frykt ikke. Meld deg inn nå om du ønsker, og bli med på fagdagen. Om det skulle være ledige plasser den 6. November vil det være mulig å melde seg inn i NSF i døra. Vi oppfordrer til å lese om NSF på nsf.no og de utallige fordelene medlemskapet bringer. 

HAR DU SPØRSMÅL? Send oss gjerne en melding på NSF Student Sør-Trøndelag sin facebook-side. 

 

PROGRAM:

Fullstendig program for dagen kommer. Foredragsholderne for dagen er som følger:

Heidi Wiik

Heidi Wiik er en godt omtalt kreftsykepleier og foredragsholder, som har mye erfaring med sykepleie til pasienter i palliativ fase, blant annet fra kreftavdelingen ved A-hus. Hun har en unik evne til å formidle sykepleierens rolle i møte med døden. “What Would Heidi Do” (WWHD) blir forhåpentligvis et internt mantra vi får bruk for i etterkant av dagen.

Jan Erik Skjølås

Jan Erik er psykiatrisk sykepleier som lenge har vært leder for Rus- og Overdoseteamet i Trondheim. Han har sett mye av det de fleste glir forbi, og han er kjent for sin ærlige framtoning. Jan Erik er veldig stolt av å være sykepleier, og ønsker at du skal se verdien i ditt yrkesvalg, også i møte med folk som sliter med avhengighet og psykiske lidelser, som kan få fatale utfall.

Norsk Luftambulanse

Hvordan er det å være den første på et skadested med hardt skadde og/eller omkomne? Vi skal få besøk av en redningsmann som arbeider i Norsk Luftambulanse som ønsker å gi oss et innblikk i sin arbeidshverdag. Vi trenger kanskje ikke utdype mer, det skal han få gjøre.

Norske Hemmeligheter

Hvorfor Norske Hemmeligheter? På en slik dag trenger vi noen friske pust. Cathrine, som ikke er helsepersonell selv, men hjernen bak norskehemmeligheter.no, nå bedre kjent fra instagramkontoen “norskehemmeligheter” (med over 100 000 følgere) tar turen for å gi oss innblikk i anonyme hemmeligheter fra helsepersonell og pasienter som er berørt av døden. Hun har også selv erfaring med sykepleiere innenfor palliativ omsorg fra et pårørendeperspektiv, og vi er spent på å høre hennes refleksjoner.

Sykehusprestene

Sykehusprestene blir ofte kontaktet av sykepleiere flere steder på sykehuset for å snakke med både pasienter, pårørende og kollegagrupper som er preget av ulike problemstillinger eller spørsmål. Både troende og ikke-troende. De vil dele erfaringer med oss om hvordan man kan være en god samtalepartner når det kommer til de store spørsmålene, her med trykk på død og liv.

Stiftelsen Organdonasjon

De aller fleste er enig i at organdonasjon er viktig, men Stiftelsen Organdonasjon vil fortelle oss mer enn bare det. For hva innebærer organdonasjon for den døde og hvilke organer ser seg viktige? Hvordan blir mottaker av donasjonsorgan friskere? Vi har mange spørsmål vi ønsker besvart.

 

Velkommen til fagdag med NSF Student Trondheim!

Fristen for å melde seg av/på dette kurset er utløpt.

Påmeldingsskjema


Du vil motta kvittering for påmelding pr epost.

Dette kurset er nå fulltegnet, men du kan sette deg på venteliste.
Deltaker:

Påmeldingsfrist: 01.11.2018