NSF mener

Norsk Sykepleierforbund (NSF) jobber både samfunnspolitisk, fagpolitisk og interessepolitisk til beste for sine medlemmer og norsk helsevesen. I forbundets styrende dokumenter finner du vedtatte formål, prinsipprogram og innsatsområder.  

Nær halvparten deltidsstillinger

Nesten halvparten av alle utlyste sykepleierstillinger er deltidsstillinger, viser en rapport Retriever har laget på oppdrag av NSF. Den inkluderer alle utlyste stillinger fra februar-september 2017. 

Ber regjeringen ta sykepleiermangelen på alvor

Norsk Sykepleierforbund har levert innspill til regjeringserklæringen, minnet om en rekke utfordringer innen norsk helsevesen, og trukket frem behovet for et sykepleierløft. Les hele innspillet her. 

Kommunenes største utfordring

I dag ble KS arbeidsgivermonitor for 2017 lagt fram. Sykepleiermangelen beskrives som kommunenes største rekrutteringsutfordring. Og aldri har den vært større.

Dramatisk stort frafall

20 prosent av nyutdannede sykepleiere slutter i løpet av kort tid. – Dramatisk, sier forbundsleder Eli Gunhild By i  Norsk Sykepleierforbund (NSF)

Hadja Tajik: - Ingen ber politifolk om å vanne blomstene på vei hjem

God temperatur på Sykepleierforbundets morgendebatt om eldres velferd og sykepleiermangel under Arendalsuka.

Forbundsledere glade for arbeidstidssvar

Fem store forbund med nesten 600.000 medlemmer til sammen utfordret politikerne til å svare om arbeidstid før valget. Nå har de fått svar. Og de aller fleste partiene støtter arbeidstakerne i denne viktige saken.

De fleste partiene vil beholde avtaleretten

Partiene har nå svart på NSFs spørsmål om avtaleretten. Alle utenom Høyre og Venstre vil beholde avtaleretten for turnusarbeidere.  

Flere politiske partier har nå svart

Flere politiske partier har nå svart at de støtter NSFs krav om å beholde avtaleretten på egen turnus. Foreløpig gjelder det SV, Sp, KrF, Arbeiderpartiet og Rødt.

Ikke velg før partiene har tatt stilling

Konsekvensene blir store hvis avtaleretten på egen turnus fjernes. Derfor krever NSF at partiene som stiller til valg skal si hva de mener om saken før vi bestemmer oss for hvem vi skal stemme på.

NSF kritisk til endringer i likestillingsloven

Norsk Sykepleierforbund advarer mot regjeringens forslag til endringer i likestillingsloven.