Podcast

Ny podcast: Må du inn i skapet igjen når du flytter på sykehjem?

Likeverdige helsetjenester også for skeive er temaet i ny podcast fra Rådet for sykepleieetikk, laget av Terje Årsvoll Olsen i samtale med Nanna Klingenberg i Rosa kompetanse.

Podkast: Når noen du er glad i blir syk

Mange pårørende kommer i krise når noen de er glad i blir syke. Flere forteller at de aldri får tilbud om hjelp eller at noen spør hvordan de som pårørende har det.

Podkast: Når noe går galt

Terje Mesel og Arne Okkenhaug snakker om et tema ingen helsearbeider ønsker å oppleve, men som dessverre skjer: Når noe går galt i pasientsituasjoner.

Nytt innlegg i «Sykepleieprat»

Rådet for sykepleieetikk har laget en ny podcast: Etiske refleksjoner ved ammeveiledning, spesielt autonomiprinsippet.

Behandling med hjemmerespirator: utfordringer og etiske dilemmaer

I denne episoden av Sykepleieprat diskuteres utfordringer, livskvalitet og dilemma knyttet til hjemmerespirator som livsforlengende behandling.

Podcast: Prioriteringer i sykepleien

Siri Tønnessen har forsket på prioriteringer i sykepleie. I denne podcasten fra Rådet for sykepleieetikk snakker hun med professor i sykepleie, Berit Støre Brinchmann, om å prioritere i sykepleien og de etiske vurderingene rundt disse prioriteringene. 

Barmhjertighet

Samtale mellom Lise Gram Dokka og Arne Okkenhaug, medlemmer av Rådet for sykepleieetikk.

 

Etikk: En samtale om døden

Rådet for sykepleieetikk har nå lansert sin tredje podkast. Denne gangen er rådets leder Elisabeth Kjølsrud i samtale med Marie Aakre om tematikken: «En samtale om døden».

Ti podcaster fra Rådet for sykepleieetikk

Rådet har startet serien Sykepleieprat med en samtale mellom Margreth Olin og leder Elisabeth Kjølsrud.

Et modig møte med Margreth Olin

Rådet for sykepleieetikk har lansert podcasten "Sykepleieprat". Først ut er filmskaper Margreth Olin, under temaet "Godhet og håp i sykepleien". Anbefalt lytting!