Podcast

Podcast: Tvang

Velkommen til 11. episode av sykepleieprat som handler om tvang i sykepleien.

Podcast: Når livsdøren lukkes

Velkommen til episode 10 av Sykepleieprat. I denne episoden kan du lytte til tre samtaler om alvorlig, uhelbredelig sykdom.

Ny podcast: Må du inn i skapet igjen når du flytter på sykehjem?

Likeverdige helsetjenester også for skeive er temaet i ny podcast fra Rådet for sykepleieetikk, laget av Terje Årsvoll Olsen i samtale med Nanna Klingenberg i Rosa kompetanse.

Podkast: Når noen du er glad i blir syk

Mange pårørende kommer i krise når noen de er glad i blir syke. Flere forteller at de aldri får tilbud om hjelp eller at noen spør hvordan de som pårørende har det.

Podkast: Når noe går galt

Terje Mesel og Arne Okkenhaug snakker om et tema ingen helsearbeider ønsker å oppleve, men som dessverre skjer: Når noe går galt i pasientsituasjoner.

Nytt innlegg i «Sykepleieprat»

Rådet for sykepleieetikk har laget en ny podcast: Etiske refleksjoner ved ammeveiledning, spesielt autonomiprinsippet.

Behandling med hjemmerespirator: utfordringer og etiske dilemmaer

I denne episoden av Sykepleieprat diskuteres utfordringer, livskvalitet og dilemma knyttet til hjemmerespirator som livsforlengende behandling.

Podcast: Prioriteringer i sykepleien

Siri Tønnessen har forsket på prioriteringer i sykepleie. I denne podcasten fra Rådet for sykepleieetikk snakker hun med professor i sykepleie, Berit Støre Brinchmann, om å prioritere i sykepleien og de etiske vurderingene rundt disse prioriteringene. 

Barmhjertighet

Samtale mellom Lise Gram Dokka og Arne Okkenhaug, medlemmer av Rådet for sykepleieetikk.

 

Etikk: En samtale om døden

Rådet for sykepleieetikk har nå lansert sin tredje podkast. Denne gangen er rådets leder Elisabeth Kjølsrud i samtale med Marie Aakre om tematikken: «En samtale om døden».