Forside

Likelønn: Spørsmål og svar

Hva er likelønn?
Likelønn handler om å sammenligne kvinnelønn og mannslønn. Det handler om at både kvinner og menn skal få lønn etter utdanning og kvalifikasjoner. Likelønn betyr ikke at alle skal tjene likt.

Streik avverget i Staten

14 timer på overtid kom Unio til enighet med staten om årets lønnsoppgjør for statsansatte. Dermed blir det ikke streik. – Statsansatte er sikret reallønnsvekst gjennom sentrale tillegg. Det var vårt viktigste krav og det er jeg fornøyd med, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Historisk gjennomslag

Norsk Sykepleierforbund (NSF) er glade for at det nå endelig er klart at også sykepleierne i kommunen er sikret minst 500 000 kroner etter ti års ansiennitet. Det er klart etter enighet med KS. – Det har vært et viktig mål for oss, og det er et signal om at sykepleiermangelen er tatt på større alvor, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Løsning i meklingen – det blir ikke streik

Det ble løsning i meklingen mellom Unio kommune og KS. Dermed blir det ikke streik.

Forbundsdagen besøkte NSF

En delegasjon fra helsekomiteen i den tyske Forbundsdagen besøkte i dag Norsk Sykepleierforbund (NSF) for å lære mer om norsk helsepolitikk, sykepleierfaget sett fra Norge, utdanning og om NSFs rolle i norsk politikk og samfunnsliv.

Siste innspurt i meklingen

Meklingsfristen i kommunesektoren er natt til fredag, og i dag starter innspurten. – Vi håper på en løsning, sier forhandlingsleder for Unio kommune, Steffen Handal. 200 medlemmer i Norsk Sykepleierforbund kan bli tatt ut i streik.