Statsbudsjett

NSF mener

  • NSF utarbeider hvert år innspill til statsbudsjettene, og mener det er svært viktig å gjøre riktige grep for å kunne møte fremtidens utfordringer med kvalitativt gode helse- og omsorgstjenester til befolkningen

Les våre innspill og kommentarer til statsbudsjetter:

Reagerer sterkt på sykehuskutt

Norsk Sykepleierforbund reagerer sterkt på at sykehusene mister over 600 millioner kroner som følge av den borgerlige budsjettavtalen som kom på plass i helgen. — Løftebrudd, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Hvor ble det av Høies milliarder?

– Helseminister Bent Høie lovet å styrke sykehusøkonomien med 12 milliarder kroner ekstra over fire år i 2013. Dette var hans siste sjanse til å innfri valgløftet, men det mangler 3 milliarder kroner, sier forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund Eli Gunhild By i en kommentar til statsbudsjettet.

Frykter kutt og lengre køer

NSF-leder Eli Gunhild By var på Stortinget 29. oktober og presenterte forbundets syn på statsbudsjettet. Signalene i kompetanseløftet 2020 er positive, men NSF er bekymret for om satsningen på sykehus, og veksten i kommunenes frie inntekter er stor nok til å realisere regjeringens mål. 

Langt unna å innfri løftene

Helse- og omsorgsminister Bent Høie er svært langt unna å innfri løftene til sykehusene. Det foreslås en styrking på reelt 2.4 milliarder kroner i 2016. Helse- og omsorgsministeren ligger dermed langt etter sitt løfte om 12 milliarder kroner til sykehusene over fire år.

NSF sender hvert år sine innspill til statsbudsjett.