Streik

NHO og Kreftforeningen er ikke blitt enige med NSF om en tariffavtale for ansatte sykepleiere. 19 sykepleiere i Kreftforeningen ble tatt ut i streik 22/5-17. Den 7/8 ble streiken trappet opp, slik at 25 av foreningens 34 sykepleiere nå streiker. 

Abelia sprer usannheter

Abelia har brukt Arendalsuka til å dele ut løpesedler med misvisende og feilaktige opplysninger om den pågående streiken i Kreftforeningen. Norsk Sykepleierforbund ser seg nødt til å svare på denne rekken av usannheter.

Sterk støtte til Sykepleierforbundet under markering foran Stortinget

Over 200 mennesker hadde møtt opp foran Stortinget, der Legeforeningen, Fagforbundet, Unio og LO holdt appeller for å vise sin støtte.

Støttemarkering i dag

I dag blir det støttemarkering for de streikende sykepleierne i Kreftforeningen foran Stortinget klokken 13.00. De streikende er også ute og markerer seg i Trondheim, Tønsberg og Hamar.

Takket de streikende sykepleierne

Det var en motivert gjeng med streikende sykepleiere som mandag kom til Sykepleiernes Hus etter opptrappingen av streiken i Kreftforeningen. — Vi er klar over at dette rammer tilbudet til Kreftforeningen over hele landet, og vi streiker ikke med lett hjerte, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Streiken trappes opp

Streiken mot Kreftforeningen er trappet opp. Til sammen er nå 25 av 34 sykepleiere i Kreftforeningen tatt ut i streik for å beholde lønns- og arbeidsvilkår.

Nei Haugli, NSF feilinformerer ikke!

Fredag 7. juli påstod NHO-direktør Håkon Haugli gjennom Stavanger Aftenblad at undertegnede og NSF feilinformerer når vi redegjør for publikum hvorfor sykepleierne i Kreftforeningen streiker. Dette tilbakeviser fylkesleder i NSF Rogaland, Nina Horpestad, i sitt tilsvar i dagens utgave av avisen.

Er sykepleierne viktige for Kreftforeningen?

– Sykepleierne i Kreftforeningen er i streik. For meg som ansatt sykepleier har byttet av arbeidsgiverorganisasjon helt uventet brakt mange nye spørsmål på bordet for mitt arbeidsforhold, akriver Fredrik Svendsen, sykepleier og ansatt i Kreftforeningen i VG i dag.

Fortsetter kampen

De streikende sykepleierene i Kreftforeningen har absolutt ikke mistet kampånden. Onsdag besøkte de Furuset, en drabantbydel i Oslo, for å fortelle om hvorfor de er i streik.

Se filmene de streikende har laget

De streikende sykepleierne i Kreftforeningen har laget korte filmer der de forklarer hvorfor de har vært nødt til å gå til et så drastisk skritt som å streike.

Internasjonal støtte til de streikende

Streiken mellom sykepleiere organisert i NSF og Kreftforeningen, får oppmerksomhet i utlandet. «Bred støtte til sykepleiere som streiker mot Kreftforeningen», skriver Epsu i sitt nyhetsbrev.

Streikesymbol