Streik

NHO og Kreftforeningen ble ikke enige med NSF om en tariffavtale for sine sykepleiere. Dermed ble 19 sykepleiere i Kreftforeningen tatt ut i streik 22. mai 2017.

Se filmene de streikende har laget

De streikende sykepleierne i Kreftforeningen har laget korte filmer der de forklarer hvorfor de har vært nødt til å gå til et så drastisk skritt som å streike.

Internasjonal støtte til de streikende

Streiken mellom sykepleiere organisert i NSF og Kreftforeningen, får oppmerksomhet i utlandet. «Bred støtte til sykepleiere som streiker mot Kreftforeningen», skriver Epsu i sitt nyhetsbrev.

Kjære medlem

20 NSF-medlemmer har den siste måneden streiket for tariffavtale i Kreftforeningen. Streiken viser med tydelighet hvordan forbundets medlemmer står opp for kollektivet når det trengs. 

Som man reder, ligger man

— Norsk Sykepleierforbund trenger ikke oppfordre folk til å slutte å støtte Kreftforeningen. At organiserte arbeidstakere avstår fra å gi penger til en streikerammet bedrift er en kjensgjerning like gammel som NHO, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund. 

Ber medlemmene vurdere sin støtte til Kreftforeningen

Kreftforeningens angrep på sine ansattes rettigheter er så alvorlig at Norsk Sykepleierforbund nå ber sine medlemmer tenke seg om de skal fortsette å støtte Kreftforeningen økonomisk så lenge streiken pågår. 

- Leit at Kreftforeningen vil kjøre over sine egne ansatte

- Vi synes det er leit at Kreftforeningen i denne saken lar sitt omdømme rasere av NHO.  De har bestemt seg for å kjøre over de ansatte i denne saken, nær sagt koste hva det koste vil, sier forbundsleder Eli Gunhild By i NSF etter at dagens tvungne mekling med Kreftforeningen ikke førte fram.

Mekling i Kreftforening-striden

Partene i striden i Kreftforeningen er kalt inn til tvungen mekling hos Riksmekleren i dag.

Norske pensjonister reagerer mot Kreftforeningen

Pensjonistene, en viktig gruppe for Kreftforeningen, går nå ut med full støtte til sykepleierne i streiken. - Kreftforeningen setter sitt omdømme på spill når de ansattes rettigheter svekkes, heter det fra Pensjonistforbundet.

Derfor er sykepleierne i Kreftforeningen i streik

Streiken er en konsekvens av at generalsekretær Anne Lise Ryel ikke står ved tidligere løfter til oss.

Støtte til sykepleierne

De streikende sykepleierne fikk mye støtte fra deltagerne på vei inn i årets representantskapsmøte i Kreftforeningen. — Mange er overrasket over at dette kunne skje akkurat i Kreftforeningen, sier forbundsleder Eli Gunhild By i NSF.

Streikesymbol