Sykepleiermangel

Det er stor mangel på sykepleiere i Norge. Om under 20 år kan vi mangle 30.000 sykepleiere, dersom vi ikke gjør noe nå. Les om sykepleierløftet.

Kommunenes største utfordring

I dag ble KS arbeidsgivermonitor for 2017 lagt fram. Sykepleiermangelen beskrives som kommunenes største rekrutteringsutfordring. Og aldri har den vært større.

Dramatisk stort frafall

20 prosent av nyutdannede sykepleiere slutter i løpet av kort tid. – Dramatisk, sier forbundsleder Eli Gunhild By i  Norsk Sykepleierforbund (NSF)

Hadja Tajik: - Ingen ber politifolk om å vanne blomstene på vei hjem

God temperatur på Sykepleierforbundets morgendebatt om eldres velferd og sykepleiermangel under Arendalsuka.

Ordførere og rådmenn er bekymret

Ordførere og rådmenn er bekymret for rekrutteringen til sykepleieryrket, viser en undersøkelse gjennomført for Norsk Sykepleierforbund. 

Fire av ti kommuner mangler sykepleiere

Fire av ti kommuner mangler sykepleiere, viser undersøkelse. NSF mener kommunene nå må skjønne at gode lønns- og arbeidsbetingelser må til for å løse problemet.

Underbemanning er selvforsterkende

Underbemanning i hjemmesykepleien og sykehjem er selvforsterkende og halvparten av de som jobber i hjemmesykepleien og sykehjem vurderer å slutte.  Det viser en ny rapport fra NOVA som blir lagt frem denne uken

Alvorlig sykepleiermangel

Sykepleiermangelen i norske kommuner er økende viser en fersk kartlegging fra NOVA på oppdrag fra NSF. Arbeidskraftundersøkelsen til Nav viser at sykepleiere utgjør den yrkesgruppen der det er størst mangel på arbeidskraft i Norge.

Filmen "Hva skjer hvis det blir færre sykepleiere?"

Infografikken «Hva skjer hvis det blir færre sykepleiere?» viser at det i dag mangler 1000 helsesøstre på norske skoler, og at vi om 20 år ligger an til å mangle 30.000 sykepleiere.

Filmen "Dette bør du vite om helse- og omsorgspolitikk"

Denne infografikken er beregnet på kommunestyrerepresentanter og andre som ønsker informasjon om helse- og omsorgspolitikk.