Tariffoppgjør

Tariff 2016
Artikler om temaet

I mål med A-delsforhandlingene

Unio og Spekter har i dag forhandlet første del av årets oppgjør – de såkalte innledende forhandlingene. 

Forhandlingsstart Unio og Spekter

I dag gikk startskuddet for forhandlingene mellom Unio og Spekter.

Fare for streik ved LHL-klinikkene

Det er fare for streik ved LHL-klinikkene fra morgenen onsdag 1. februar.

Brudd i avsluttende forhandlinger ved LHL

I dag ble det konstatert brudd i avsluttende forhandlinger mellom Unio og Spekter vedrørende opprettelse av overenskomster for berørte forbund og Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL).

Løsning i Virke

NSF og Virke anbefalte i morgentimene lørdag 19. november, meklingsmannens forslag til løsning gjeldende for Helse, Utdanning og Kulturområdet (HUK) i Virke. Øvrige Unio-forbund kom også til enighet.

Fare for streik

Torsdag starter meklingen mellom Unio og Virke. Blir det ikke enighet er 60 medlemmer i Norsk Sykepleierforbund i streik fra mandag morgen.

Løsning i NHO Service

Det har vært en lang og krevende mekling. Vi har fått gjennomslag for å utvide stigen til en seksårsstige. Vi har også fått på plass en egen lønnsstige for sykepleiere med mastergrad, sier NSF-leder Eli Gunhild By. Det betyr at det ikke blir streik ved private sykehjem i NHO-området.

Tariffoppgjøret i Virke – Mekling

Meklingen om tariffoppgjøret 2016 i Virke-området er utsatt til 17. og 18. november.

De store ferdig, to meklinger gjenstår

Årets tariffoppgjør er i havn i de store offentlige områdene. Men både i NHO-området og Virke går oppgjørene til mekling.

Brudd med Virke

Unio-forbundene brøt forhandlingene med Virke for medlemmene innen helse-, utdanning- og kultursektoren i natt kl. 01.05. Forbundene i Akademikerne og Lederne brøt samtidig.