Tariffoppgjør

Redigert Penger bredde yay.jpg

Hvordan kreve høyere lønn?

Her er en samling tips til deg som lurer på hvordan du skal kreve høyere lønn.

Unio enig med Oslo kommune

Natt til 1. mai kom Unio til enighet med Oslo kommune i årets lønnsoppgjør. Løsningen innebærer at alle får et generelt tillegg, samt at det avsettes midler til justeringer. Det avsettes også pott til lokale forhandlinger.

Unio kommune: Løsning i kommunesektoren

Partene i kommunesektoren kom i kveld fram til en forhandlingsløsning i hovedtariffoppgjøret.

Derfor ble det brudd i staten

Unio ville beholde lønnstabellen med lønnstrinn, og sikre medlemmene økt kjøpekraft. Derfor ble det brudd i lønnsforhandlingene med staten.

Brudd i forhandlingene i staten

– Avstanden mellom partene var for stor til at vi kunne finne en forhandlingsløsning. Nå må vi få assistanse av riksmekleren, sier forhandlingsleder i Unio stat, Petter Aaslestad.

Unio kommune: Forhandlingene fortsetter

Forhandlingene i KS-området fortsatte i dag, og vil pågå fram til frist ved midnatt 30.april. Forhandlingene pågår utover i helgen og på mandag.

Lønnsoppgjøret i Oslo: Unio har levert økonomiske krav

Unio Oslo kommune leverte i dag det tredje kravet i årets lønnsoppgjør. Det inneholder økonomi.

Unio KS: Leverte økonomiske krav

OPPDATERT: Saken er oppdatert med KS tilbud/krav 2, se lenke nederst i saken. Lønnsforhandlingene i KS-området fortsetter. Unio kommune overleverte krav tre. Dette er de økonomiske kravene i dette oppgjøret.

Krav 2 fra Unio Oslo

Unio Oslo kommune leverte i dag et nytt krav i lønnsoppgjøret 2018. Kravet gjelder fellesbestemmelser i Oslo kommunes overenskomst.

Unio har levert krav 2 i KS

Lønnsforhandlingene i KS-området fortsatte i dag. Unio kommune leverte sitt andre krav.

Enighet med Spekter for NSF i A1

De såkalte A1-forhandlingene i Spekter ble avsluttet med enighet mandag 16. april. Forhandlingene i A1 omfatter de sosiale bestemmelsene, og det ble blant annet enighet om å videreføre et partssammensatt samarbeidsutvalg for å se på helseforetakenes pensjonsforhold.