Kom mai du skjønne milde!

Av Elin Martinsen, 11.05.2015

Mai er tida for konfirmasjoner, koselige skektstreff og feiring av nasjonaldagen, frigjøringsdagen og arbeidernes dag - og ikke minst: Sykepleierdagen den 12.mai!

Mai dufter av grønne grener og minner om en sommer i anmarsj - for de fleste ei kjærkommen tid, men ikke for alle! Av de omlag èn million pollenallergikere i Norges land, vil mai for mange være forbundet med nysing, rennende nese og øyne, nedsatt almmentilstand og redusert feststemning når høytidsdager og fridager står på agendaen. Barn og unge får høyere skolefravær og mange vil få spolert eksamensperioden. Men det finnes hjelp å få! Hyposensibilisering (allergivaksinasjon) er et satsingsområde som aldri før, og mange opplever lindring av nye medisiner. For barn og ungdom er Geilomo barnesykehus et kjærkomment tilfluktssted i pollensesongen, og flere opplever å få god hjelp til skolearbeid og eksamener der. I lenken vises en reportasje fra Geilomo.

http://www.nrk.no/norge/jages-til-fjells-av-bjorka-1.12346863

Vi ønsker alle våre medlemmer en god mai-måned - med eller uten allergi! Og ikke minst: Gratulerer så mye med sykepleierdagen i morgen!