Se filmen fra sykkelprosjektet til NSF i Aust-Agder

Av NSF, 10.08.2015

En gjeng med entusiastiske tillitsvalgte i Aust-Agder har valgt å promotere Sykepleierforbundet på en litt uvanlig måte – nemlig å sykle gjennom fylket.

Se filmen om sykkelprosjektet her:

Hva kan vi gjøre for å promotere Norsk Sykepleierforbund lokalt i Aust-Agder? Hvordan skal vi synliggjøre lokale tillitsvalgte og skape nettverk blant medlemmer og tillitsvalgte? Kan vi få vist frem NSFs fagpolitikk på en god måte, og da spesielt den politiske plattformen for folkehelse? Og kan vi finne en måte å vise sykepleiernes mange roller i folkehelsearbeidet frem på?

Her legger gjengen ut fra Froland kommune

Disse spørsmålene stilte tre entusiastiske hovedtillitsvalgte i fylket seg, og vipps så Aust-Agders sykkelprosjekt «NSF på tur for folkehelse» dagens lys. De som startet det hele var Trine Sørensen, hovedtillitsvalgt (HTV) i Arendal kommune og Anna Elisabeth Pedersen, daværende HTV i Tvedestrand kommune, nå nestleder i fylkesstyret. Etter hvert ble Nina Marie Duckert med, HTV i Grimstad kommune. Fylkeskontoret i Aust-Agder har også bidratt. 

384 kilometer

1. juni startet sykkelturen i Bykle, nord i fylket, og fredag 4. juni hadde gjengen med NSF-entusiaster syklet gjennom 13 av fylkets 15 kommuner, via Grimstad og Arendal, før turen ble avsluttet helt øst i Gjerstad kommune ved grensen til Telemark. Da hadde noen medlemmer og tillitsvalgte syklet en etappe, enkelte flere, og noen ganske få syklet alle etappene – 384 kilometer.

Også lokalpressen var interessert i sykkelprosjektet til NSF i Aust-Agder

 

– Det har vært en fantastisk opplevelse, sier hovedtillitsvalgt i Grimstad kommune, Nina Marie Duckert. Hun satt i følgebilen fylt opp av diverse utstyr som de syklende kunne få bruk for underveis. Blant annet hengekøyer som deltakerne har sovet i om nettene. Noe som ikke bare har vært udelt positiv siden følget i starten hadde både regn, snø, vind og temperaturer ned mot null.

– I Bykle ble vi godt mottatt av lokale sykepleiere ved Bykleheimen sykehjem. Vi fikk tilbud om å sove innendørs, for i Bykle var det ikke blitt sommer. Men vi ønsket å promotere at det er friluftslivets år, og hang opp hengekøyer på utsiden av Bykleheimen. Det var vindstille da vi begynte, men etter hvert fikk vi stormen inn over oss og da vi våknet var det tre grader og snø. Men vi fikk låne ei grillhytte, fyrte opp bål og inviterte til frokost. Vi fikk besøk av ordfører, tjenestesjef, avdelingsledere og sykepleiere og hadde veldig gode diskusjoner i hytta – mens det snødde utenfor, forklarer Duckert.

Aktivitetsdag og debattmøter

Underveis har prosjektet, i samarbeid med lokale sykepleiere, arrangert ulike aktiviteter for både medlemmer og andre: På Bykle Helsesenter, i Bygland og Iveland var det frokost og treff for medlemmer, på Froland arrangerte de ved hjelp av helsesøster aktivitetsdag for elever på skolen og i Åmli var det kveldsprat med medlemmer, før det hele ble avsluttet fredag med grilling på medlemshytta Blåskælhytta. Det har vært diskusjoner og debatter om folkehelse og det å være sykepleier i kommunen.

Duckert forteller at de har hatt mange gode diskusjoner underveis og berørt mange ulike temaer. De har fått møtt medlemmer i grisgrendte strøk, og til og med vervet nye medlemmer til NSF. – Vi har gjort oss synlig i fylket, både blant folk flest, men også sykepleiere og ledere, sier hun.

Les denne og de andre sakene i NSF Politikk nr. 03_2015