En glad og rørt Kirsti, Årets sykepleier i Finnmark 2015 mottok prisen i Kirkenes

Av Elin Mølmann Holmgren, 26.08.2016

Jeg trodde nesten ikke det var sant at jeg var blitt Årets sykepleier og husker lite fra samtalen, sier Kirsti, som var på ferie på Sunnmøre da fylkesstyret ringte.

Noe av det flotteste ett fylkesstyre får gjøre er å dele ut prisen for Årets Sykepleier. I kirkenes fikk vi møte og dele ut prisen til Kirsti Håskjold Larsen. Kirsti er opprinnelig fra Volda på Sunnmøre. Hun startet sykepleierutdanningen sin i Bodø i 1974. At Bodø ble valgt var en tilfeldighet, da hun søkte til utdanningen hun fikk plass i Bodø. Kirsti hadde ikke vært nord for Trondheim og tenkte: "hvorfor ikke?" Så bar det opp til nord og Bodø, der hun fikk gode opplevelser både i studiet og som elev i praksisfeltet. Etter utdanning jobbet hun en periode i Oslo, og trekker fram de gode opplevelsene hun hadde fra blant annet ved Sagene sykehjem.

En sommer fant hun ut at hun skulle ta seg sommerjobb i Alta kommune, hun hadde en studievenninne som bodde der. Hun trivdes og sommerjobben ble utvidet til måneder. I Alta møter hun sin mann fra Kirkenes og etterhvert fikk Kirkenes Sykehus tilskudd av en ny sykepleier på tidlig åttitall.

Hun minnes at da hun startet var det ett ungt miljø på sykehuset, både leger og sykepleiere og de ansatte hadde ett godt samhold. «Jeg har aldri en dag gruet meg til å gå på jobb», sier Kirsti og snakker om den gode atmosfæren hun føler ligger i veggene på Kirkenes Sykehus og det gode arbeidsmiljøet hun har opplevd. Jeg har aldri angret på at jeg ble sykepleier. Den gode atmosfæren som er "i veggene" på gamle Kirkenes sykehus håper hun de klarer å pakke ned og ta med seg på flyttelasset til det nye sykehuset.

Når vi snakker med Kirsti skjønner vi at hun er opptatt av å formidle god sykepleie, fremme sykepleieprofesjonen og samarbeid på tvers og vi skjønner godt hvorfor hun ble nominert til prisen og begrunnelsen. https://www.nsf.no/vis-artikkel/3042657/12568/AArets-Sykepleier-2015-er-kaaret!

Kirsti gikk av med pensjon nå i sommer, men hun føler seg ikke ferdig med å være sykepleier. "Jeg håper de ringer og vil ha meg på vakt av og til", sier hun.

Det var en glad og rørt sykepleier som mottok prisen fra fylkesstyret.

Vi gratulerer igjen og takker for ett hyggelig møte og takker spesielt for ditt flotte engasjement for sykepleie, sykepleiere, pasienter, kollegaer og som NSF medlem i Finnmark og Klinikk Kirkenes.