"Ja vi kan!" En konferanse om hvordan fremme motivasjon og livslyst

Av Jannicke Pedersen, 18.10.2016

FSRH arrangerte 26.09.16 fagkonferansen "Ja vi kan!"på Clarion Hotel& Congress Oslo Airport. Det var over 70 deltagere som dro inspirerte der ifra etter å ha hørt på dyktige og motiverende foredragsholdere!

Dagen ble åpnet av leder i FSRH, May Iren Bendiksen, som ønsket velkommen og ledet oss raskt inn i kjernen av dagens tema med gode eksempler fra hverdagen om hva som kan motivere den enkelte.

Per Brodal, lege og professor UIO snakket deretter med en fantastisk formidlingsevne om det nevrobiologiske grunnlaget for motivasjon og målrettet atferd på en enkel og forståelig måte.

Agnethe Hinna Hovdenak, leder Familiens Hus i Mandal, steppet inn på kort varsel pga sykdom og hadde et fantastisk foredrag om motiverende intervju og hvordan vi kan bruke dette i praksis for å utløse endringspotensiale hos mennesker.

Live Skjeggedal Bentsen var neste kvinne på programmet og fortalte med innlevelse fra sin master oppgave og praksis erfaring om bruk av naturen som arena for rehabilitering og hvordan naturen kan bidra til å skape motivasjon og livslyst. 

Etter en nydelig lunch buffet overtok Rebekka Nøkling, stressmestringscoach og mental trener, oppmerksomheten med foredrag om hvordan fremme livslyst og motivasjon hos pasientene og oss selv. Hun var også konfersansier gjennom dagen og gav oss nyttige og konkrete øvelser for å redusere stress og fremme godfølelsen!

Konferansen ble avrundet med et fyrverkeri av et foredrag av brødrene Lars Martin og Simen Tannæs-Fjeld og kameraten Mads Andreassen om hvordan de til tross for allverdens sykdommer, vansker og hinder har gjennomført flere ekspedisjoner, blandt annet gjennom Nordvestpassasjen. Vi var mange som forlot salen med tårer i øyene og imponerte over hvordan man med pågangsmot kan få til det som tilsynelatende er umulig, uansett forutsetninger!

Dagen ble avsluttet med generalforsamling i FSRH.

Takk til alle som deltok på denne flotte og inspirerende dagen. Håper vi alle bevarer den ekstra gnisten og motivasjonen til å jobbe for at både pasientene og oss selv skal sprudle av livslyst i lang tid fremover!