Reagerer sterkt på sykehuskutt

Av NSF, 05.12.2016

Norsk Sykepleierforbund reagerer sterkt på at sykehusene mister over 600 millioner kroner som følge av den borgerlige budsjettavtalen som kom på plass i helgen. — Løftebrudd, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

— Løftebruddet fra helse- og omsorgsministeren blir med dette enda større enn da budsjettet ble lagt fram i oktober, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Da manglet det 3 milliarder i forhold til hva helse- og omsorgsminister Bent Høie lovte i 2013. Helseministeren sa på Dagsnytt Atten 7. oktober i år at han er helt enig med Sykepleierforbundet i at vi trenger mer penger til sykehusene i årene fremover. To måneder etterpå kutter de altså 500 millioner kroner.

— Det er ubegripelig. Dette er en skuffende og feil prioritering, sier forbundsleder Eli Gunhild By til VG.

NSF er skuffet over at politikernes eneste svar på sykehusenes utfordringer er effektivisering. — De ansatte skal fly enda fortere. Dette er en fare for både pasientsikkerheten og de ansattes helse. Vi er på vei mot et todelt helsevesen, der de som har penger til å betale , får de beste tjenestene. For å opprettholde tilliten til den norske offentlige helsetjenesten er det avgjørende at sykehusene gis et løft. Nå skjer det stikk motsatte, sier en bekymret forbundsleder.

Sykepleierforbundet og Legeforeningen er samstemte i sine reaksjoner på budsjettavtalen som regjeringspartiene Høyre og Frp i helgen inngikk med Venstre og KrF og som altså fører til at sykehusene neste år mister over 600 millioner kroner sammenlignet med regjeringens forslag til statsbudsjett.