Ord til inspirasjon

Cathrine Gjeitsund er sykepleier på Haukeland Universitetssykehus, og ble i fjor kåret av en enstemmig jury til vinner av BTs skrivekonkurranse, "historier fra Haukeland".

I dagens papirutgave har hun igjen funnet inspirasjon i sine opplevelser på arbeidsplassen, og sier noe om innsatsen det kreves å skape pasientens helsetjeneste. I NSF Hordaland kjenner vi oss igjen i det Cathrine skriver, og vil gjerne dele det med våre medlemmer. Her finner dere lenke til hennes innlegg i BT 18. Januar 2017. 

Vi siterer Cathrine Gjeitsund, som beskriver sykehuslivet så poetisk:

Hvis du går barfot hele sommeren, vil du få hard hud under føttene og kunne gå uanfektet over singelsteinen. Ror du Norskekysten på langs, får du træler i nevene, og tåler noen ekstra mil uten vannblemmer og sår. Men etter mange somre og vintre som helsearbeidere kjenner vi fremdeles de skarpe steinene. Selv etter mange mil opp og nedover sykehuskorridorer, er huden tynn og vi blør lett. Heldigvis, kan du si. For du ville ikke hatt en sykepleier eller lege med træler både her og der og som ikke kan kjenne og gjenkjenne smerte.