Studentvalget 2017: Du kan bli valgt som skoledelegat til NSF Students årsmøte

Av NSF Student, 03.02.2017

Du kan velges som fylkesrepresentant til NSFs fylkesstyre eller som skoledelegat til NSF Students årsmøte. Delta på årets happening, still til valg før 1. april 2017!

Årsmøtet er studentmedlemmenes øverste organ, det avholdes i år 22.-25. juni. Stiller du til valg som fylkesrepresentant eller skoledelegat MÅ du kunne delta på dette møtet. Årsmøtet avholdes på Klækken hotell i Hønefoss. NSF Student dekker reise og opphold for fylkesrepresentanter og skoledelegater.

 

FRISTEN for å foreslå kandidater er 1. april. Du kan foreslå deg selv eller andre mellom 1. mars og 1. april. Deretter er avholdes stemmeperioden mellom 2. april og 30. april. 

Her er de to vervene du kan stille til og være med å velge inn representanter til:

  • Skoledelegat (deltar på årsmøtet)
  • Fylkesrepresentant (deltar på årsmøtet og fylkesstyremøtene i ett år)

Hvor mange studenter som skal velges fra din utdanningsinstitusjon ser du her.
Delegasjonene til årsmøtet består av skoledelegater og fylkesrepresentanter. Man kan altså stille til valg til begge vervene om man vil. 

 

Slik er prosessen i studentvalget:

Meldeperioden er i mars måned og innebærer at alle som har lyst til å stille til valg kan melde seg selv, eller du kan foreslå en medstudent du mener bør være kandidat. FRISTEN for å melde er 1. april, og lenke vil legges ut på NSF Students hjemmesider og annonseres på Facebook (@NSFStudent).

Stemmeperioden er fra og med 2. april til og med 30. april. Det innebærer at alle studentmedlemmer kan stemme på de kandidatene de ønsker fra sitt valgområde.

Valgområdet er ditt fylke for fylkesrepresentanter, og ditt studiested for skoledelegater.

 

Har du flere spørsmål er du velkommen til å kontakte din fylkesrepresentant eller studentrådgiver Martin Fredheim på marfre@nsf.no eller mobil 906 51 902.

 

Alle studentmedlemmer i Norsk Sykepleierforbund har i henhold til NSFs vedtekter rett til å stille til valg, og til å være med å stemme frem skoledelegater til NSF Students årsmøte, fylkesrepresentant til NSFs fylkesstyre og studentdelegater til NSFs Landsmøte (hvert 4. år). Fylkesrepresentantene deltar også på NSF Students årsmøte.