Hva er Årsmøtet i NSF Student?

Av Martin Fredheim, 20.03.2017

Lurer du på hva Årsmøtet er, eller hva som skjer der? Denne artikkelen forteller deg hva Årsmøtet er, hva som skjer og hvordan du kan delta.

ÅRSMØTET I NSF STUDENT

Hvert år i juni arrangeres Årsmøtet i NSF Student. Dette er det høyeste studentorganet i Norsk Sykepleierforbund. 

Årsmøtet skal: 
  • Fremme sykepleierstudenters interesser på alle nivåer
  • Bidra aktivt i forhold til sykepleierstudentenes faglige vekst, lønns- og arbeidssosiale vilkår og identitet til sykepleierfaget
  • Bidra til å kvalitetssikre utdanningen
  • Arbeide for å utvikle organisasjonen lokalt og sentralt
  • Velge ny studentledelse og nytt Studentstyre
Hva skjer på Årsmøtet?

Årsmøtet avholdes i løpet av en langhelg i juni, og består av en kombinasjon av møtevirksomhet og sosialt program. Under saksbehandlingen på Årsmøtet diskuteres saker av betydning for sykepleierstudenter, for eksempel praksis og undervisningsformer. Hvilke saker som behandles, varierer fra år til år. Under denne delen av kan Årsmøtet vedta ny politikk i Studentpolitisk plattform, stille seg bak politiske uttalelser og diskutere saker som opptar sykepleierstudenter. I tillegg velges det ny studentleder og studentnestleder for det kommende året, samt et nytt Studentstyre bestående av åtte personer. 

Årsmøtet er også sosialt! Festmiddagen på lørdag er en staselig begivenhet, og som regel er det nytt tema hvert år. I tillegg legges det opp til aktiviteter, kurs, workshops og liknende, slik at alle deltakerne har anledning til å bli kjent med andre sykepleierstudenter fra hele landet.

I tillegg dekkes reise, opphold og mat av NSF Student! Du skal altså ikke belastes økonomisk for å tale på vegne av sykepleierstudentene. 

Se bilder nederst på siden!

Hvordan deltar jeg på Årsmøtet?

For å delta på Årsmøtet må du være valgt til skoledelegat, fylkesrepresentant, fylkesrepresentant vara eller sitte i NSF sitt Studentstyre. 

Skoledelegatene velges av og blant studentmedlemmene ved det enkelte studiested. Fylkesrepresentanter velges fra hvert fylke. For mer informasjon om hvordan du stiller til valg og kan velges, se her.

For å stemme på de kandidatene som du ønsker skal representere deg og ditt studiested, sjekk nsfstudent.no 2. mai 2019. 

Hvis du ikke ønsker et verv, men du allikevel sitter på gode ideer på hva NSF Student bør inkludere i sin politikk så vil vi gjerne høre fra deg :-) 

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan engasjere deg ta kontakt med oss på tlf. 02409 eller nsfstudent@nsf.no

 

Bilder fra tidligere årsmøter!

Fylkesrepresentantene 2018-2019

Delegatene ønskes velkommen!

Årsmøtesalen

Besøk av statsminister Erna Solberg

Delegater på årsmøtet

Delegat fra årsmøtet

Nyvalgt studentstyre

Delegatene er pytet og klare for "Grease-fest"!

Dansende delegater i ordentlig Grease style!