Jordmor Camilla Olsen raser mot omskjæringsloven

Av NSF, 23.03.2017

På kvinnedagen var en av parolene la fitta flagre. Dersom det var en tilsvarende mannedag, hadde jeg gått under parolen la forhuden blafre, skriver jordmor Camilla Olsen i Aftenposten. Dette er en av de mest leste og delte saken i Norge i den siste tiden.                

I 2015 trådte en ny lov i kraft som sier at omskjæring av guttebarn det skal være en del av det offentlige helsevesenet.

  • Under helse- og sosialkomiteens høring på Stortinget 20. mai 2014 gikk Barnelegeforeningen, Jordmorforbundet og Sykepleierforbundet mot lovforslaget om å tilby omskjæring av gutter på offentlige sykehus. Jordmorforeningen sa ja under tvil av frykt for at praksisen skulle fortsette å skje i det skjulte. Barneombudet, Human-Etisk Forbund og «Stopp Omskjæring» var mot.
  • Helsepersonell anslår faren for varige skader av omskjæring til over fem prosent. Skadene kan være fysiske og psykiske.
  • 16. juni 2014 stemte et stortingsflertall på 100 for loven, bare to stemte mot. 65 av 169 stortingsrepresentanter var ikke til stede under avstemmingen.

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Jeg-er-sykepleier-og-jordmor-Og-jeg-er-forbanna-Hvorfor-er-det-lov-a-omskjare-guttebarn--Camilla-Olsen-617484b.html