Skriveseminar på Lesvos, Hellas

Av Sigbjørn Flatland, 08.06.2017

NSFLIS landsstyre har fått innvilget kr 100.000,- i Fagutviklingsmidler fra Sentralt Fagforum for å arrangere et skriveseminar til våre medlemmer. 

Seminaret arrangeres på Lesvos i Hellas, og er et gratis tilbud for NSFLIS medlemmer denne gangen.

Dette er en unik mulighet hvis du ønsker å publisere en fagartikkel. Vi vil sørge for flinke veiledere som kan tilby deltakere som har vanskelig med å vite hvordan en fagartikkel skal skrives, hjelp til å utarbeide artikkelen og tips rundt publisering.

 

Hvem kan søke?

Har du jobbet med en oppgave til klinisk stige eller tar en masterutdanning? Ønsker du å publisere en artikkel med dine funn, men skulle gjerne hatt hjelp på veien?

NSFLIS har søkt fagutviklingsmidler og fått tildelt 100.000,- kroner til å arrangere et skriveseminar for våre medlemmer. På dette skriveseminaret kan vi tilby våre medlemmer veiledning, hjelp og støtte til å omarbeide oppgaver til artikler som egner seg for publisering.

For å være med på seminaret krever vi ingen særlig kvalifikasjon bortsett fra at du er intensivsykepleier og medlem av NSFLIS. Kravet for å få delta er at du skal jobbe for å få publisert en fag- eller forskningsartikkel i tidsskriftet Sykepleien og InspirA eller et anerkjent internasjonalt fagtidsskrift.

Søknader der man ønsker å publisere i InspirA og www.sykepleien.no blir prioritert, da NSFLIS ønsker å få publisert mange artikler og få godt grunnlag til å evaluere hvordan det fungerer med artikler publisert på nett.

 

Bakgrunn: Prosjekt digital formidling

NSFLIS deltar i pilotprosjektet ”Digital formidling faggrupper” sammen med Sentralt Fagforum og tidsskriftet Sykepleien. Per i dag har man vanskelig med å få sendt inn nok stoff til publisering, og vi har derfor søkt om støtte til å få gjennomført et skriveseminar for våre medlemmer på Metochi studiesenter på Lesvos.

NSFLIS landsstyret ønsker å stimulere til artikkelskriving og på den måten få økt publiseringen av artikler fra intensivsykepleiere i prosjektperioden til pilotprosjektet ”Digital formidling faggrupper”. Vi ser at det vil være avgjørende å få inn nok artikler til publisering for at vi skal kunne gjøre en god evaluering av hvordan pilotprosjektet blir mottatt.

 

Praktisk informasjon:

Metochi studiesenter holder til i et kloster som ble grunnlagt på 1500-tallet. Klosterannekset Metochi er i nyere tid restaurert, men bærer fremdeles preg av den opprinnelige enkelhet. Klosteret befinner seg i landlige omgivelser ved Kallonibukta ca 1 times kjøretur fra øyas flyplass.

Metochi studiesenter har enkle forhold med soverom for 1-3 personer i oppussede klosterceller. NSFLIS dekker oppholdet ved Metochi studiesenter, som inkluderer overnatting, frokost, lunsj og varmt middagsmåltid, inkludert drikke til måltidene. Deltakerne får sengetøy og håndklær.

Den nærmeste landsbyen er Kalloni, som ligger ca 3 km fra klosteret. Terrenget mellom klosteret og landsbyene er flatt og egner seg godt til sykkelturer.

 

NSFLIS har 15 plasser tilgjengelig fra 15-22.oktober 2017.

Deltakerne må være med hele denne perioden og delta i opplegget som tilbys via NSFLIS skriveseminar.

Søknadsfrist: 10.august 2017 

Ta kontakt med NSFLIS leder Sigbjørn Flatland om du har flere spørsmål 

sigbjorn.flatland@gmail.com 

 

Alle foto: Universitetet i Agder