Hygienesykepleiere representert på sykepleirenes fagkonferanse i Bergen

Av NSF

Torsdag 18. mars ble det arrangert NSF fagkonferanse for sykepleier studenter. Alle faggruppene ble invitert til å delta med stands og på den måten få en gylden anledning til å presentere sine fagfelt. Vi ble spurt om å stille for NSFFH. Selvsagt ville vi være med å reklamere for et så spennende fagfelt som smittevern er.

Vi troppet opp med sjokolade (singelpack må vite), smittevern quiz og la opp til en demonstrasjon av Visirub-systemet (maskin med UV-lys) - som tydeliggjør hvordan korrekt hånddesinfeksjon skal utføres.

Beskjedent plassert mellom sterilkledde operasjonssykepleiere, søte og vakre kreftsykepleiere og sunne helsesøstre som hadde både medbragt tran, barn og flotte ”bannere”, stod vi der spent og ventet på studentenes respons. Tilfeldig forbipasserende pensjonister som skulle på kino forsynte seg freidig av sjokoladen vår – en i munnen og to i lommen….hrmf.

Endelig kom hærskaren av studenter flommende ut av kinosalen, det var jo de vi var kommet for å møte, men samtlige hadde kun ett mål i hodet, MAT!! og stimlet til matkøen. Skulle vi ”redde” studentene fra å bli helsesøstre måtte vi lynraskt tenke strategi. Ordtaket ”finders keepers” ble plutselig en realitet og beste Vestland Vestland stil erklærte vi at håndhygiene var lurt før mat……mer skulle det ikke til før køen av studenter foran oss vokste til det nesten uhåndterlige. En sprut med sprit og kyndig veiledning på blant annet god håndhygiene ble den største attraksjonen. Køtiden ble vel benyttet til informasjon om fagfagfeltet vårt og til utdeling av quiz. Vi fikk en god dialog et artig møte med mange framtidige sykepleiere.

- Unge og flotte studenter var det og veldig ivrige etter tilbakemelding på egen håndhygieneadferd. Jo dette ser lovende ut for fremtiden

Det hele ble en artig opplevelse og en utfordring vi gjerne tar igjen.

 

Hilsen

June Aksnes og Anne-Mette Espe

Hygienesykepleiere og smittevernrådgivere i Helse Bergen