Fagdag i Oslo 25. oktober 2017

Av Martin Fredheim, 27.09.2017

Årets tema er Når er det riktig å gi opp? - sykepleierens møte med døden. Bli med 25. oktober!

NSF Student inviterer til fagdag om døden. Livets slutt er noe alle sykepleiere før eller siden møter i sin yrkesutøvelse. Sykepleieren har et ansvar for å sikre pasienter og brukere en verdig død. Temaet vekker følelser og reiser etiske dilemmaer som sykepleiere konfronteres med. Det er i slike situasjoner sykepleieren virkelig blir satt på prøve og må handle kunnskapsbasert og profesjonelt. 

Vi inviterer sykepleierstudenter til å bli med oss på en spennende, interessant og vanskelig reise inn i et tema som engasjerer mange.

PÅMELDING HER!

 

FOREDRAGSHOLDERE:
- Lillian Lillemoen, forsker ved Senter for medisinsk etikk UiO
- Finn Nortvedt, dosent HiOA
- Gunnhild Corwin, forfatter av Idas dans
- Heidi Skutlaberg Wiig, sykepleier, palliativt uteteam Ahus

Konferansier: Jørgen Skavlan, lege, forfatter og debattant

Gunnhild Corwin er forfatter av boken ”Idas dans”, og er en av de mest populære foredrags-holderne vi har brukt i NSF Student. Hennes datter Ida fikk kreft da hun var 18 år, 14 måneder senere dør hun. På en varm og ærlig måte deler 
Gunhild Corwin sine erfaringer om nærhet og avstand, og om Ida.

Lillian Lillemoen er forsker ved Senter for medisinsk etikk ved UiO. Hun er sykepleier, kandidat i sykepleievitenskap og dr.polit. Lillemoen har vært medlem av Rådet for sykepleieetikk, styringsgruppen i det nasjonale prosjektet «Samarbeid om etisk kompetanseutvikling» og i klinisk etikk-komite i Halden kommune. Hennes forskningsområde er etikk i helsetjenesten og hun har deltatt i flere prosjekter om implementering av tiltak for utvikling av etikk kompetanse blant ledere og ansatte i sykehus og kommunehelsetjenesten. Lillemoen har publisert både internasjonalt og nasjonalt om etikk og etiske problemstillinger. Hos Cappelen Damm er hun redaktør og medforfatter i boken Verdi og verdighet. Etikk i praksis (2013) og forfatter av et kapittel om Etikk i sykepleien i Sykepleieboken 1, Grunnleggende kunnskap i klinisk sykepleie (2015). 

Finn Norvedt er dosent ved Høgskolen i Oslo og Akershus og underviser i sykepleie. Etter han selv ble syk endret han syn på god pleie, selvbestemmelse og døden. Han kommer til oss for å fortelle sin historie og dele sine perspektiver på noe som berører oss alle som sykepleiere og helsepersonell.

Heidi Skutlaberg Wiig er kreftsykepleier og veileder, og jobber i Palliativt team på Ahus. Hun har jobbet med alvorlig syke og døende i over 20 år og holder mye foredrag om kommunikasjon og mot til å møte mennesker i krise

Dagens konferansier er Jørgen Skavland, han er lege, foredragsholder, forfatter og debattant. I 2011 skrev Dagsavisen på forsiden at Jørgen Skavlan: turde å tale der andre tier, og akkurat det tar han med seg inn når han står på scenen. Med Jørgen på scenen er dette i skjæringspunktet mellom standup og vitenskapelig forelesning, en uvanlig kombinasjon som kombinerer latter og refleksjon.

Vi serverer baguetter til lunsj. Kaffe og te serveres gjennom hele dagen.

PÅMELDING:
Alle som ønsker å delta MÅ melde seg på via denne linken (husk å logge inn før du fyller ut skjemaet):
https://www.nsf.no/kurs-og-konferanser/3551634/17093

PRIS:
- GRATIS for medlemmer av NSF
- 750 kroner for ikke-medlemmer
- Du kan melde deg inn i døra

Trykk her for å se Facebookarrangementet!