Eva Tegnander utnevnt til æresmedlem i Jordmorforbundet NSF

Av Jordmorforbundet NSF, 22.09.2017

Eva Tegnander ble under Jordmorforbundet generalforsamling 21. september 2017 utnevnt til æresmedlem i Jordmorforbundet NSF. Hun er den tredje i rekken som får tittelen æresmedlem.

Eva Tegnander (f. 1955) er jordmor og førsteamanuensis med doktorgrad på prenatal oppdagelse av hjertefeil og arbeider ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og Nasjonalt senter for fostermedisin, Trondheim.

Leder for Jordmorforbundet NSF, Hanne Charlotte Schjelderup, kom med kunngjøringen på slutten av generalforsamlingen og 50-årsjubileet av Jordmorforbundets stiftelse. Schjelderup tildelte Tegnander konfekt og diplom med følgende tekst:

Eva Tegnander har gjort en betydelig innsats for jordmorfaget og forbundet i svært mange år, både nasjonalt og internasjonalt. Hun har vært en foregangskvinne i sitt arbeide hvor hun har stått på barrikadene for utviklingen av ultralydutdanningen av jordmødre.


Bilde: Eva Tegnader takker for utnevningen


Om æresmeldemsskap:
Jordmorforbundet NSF's styre kan tildele æresmedlemskap til personer som har gjort seg særlig fortjent til dette. Æresmedlemmene har ordinære medlemsrettigheter og fritas fra kontingent

Jordmorforbundet NSF har følgende æresmedlemmer:
Eva Tegnander 
Britt Hamre
Bertha Berg