Hvor mange glass tåler barnet ditt?

Av NSF, 07.12.2017

Barn fortjener en trygg julefeiring uten berusede voksne. NSF samarbeider derfor med AV-OG-TIL om å oppfordre alle til å bruke alkovett denne julen.

NSF og 18 andre organisasjoner samarbeider med AV-OG-TIL om kampanjen «Hvor mange glass tåler barnet ditt?». 

- Alt for mange barn opplever en juletid preget av voksnes alkoholbruk. Vi skylder disse barna at vi snakker sammen om alkoholbruk, at vi sier ifra når noen går over streken og at vi selv tenker over egen drikking sier Elise Nyborg Eriksen som er fungerende generalsekretær i alkovettorganisasjonen.

Forbundsleder Eli Gunhild By er glad for å kunne bidra til å sette temaet på dagsorden.

- Vi voksne har en viktig jobb å gjøre i jula. Vi må vise godt alkovett for å gi barn en trygg og god jul. Barn merker ofte endringer i voksnes oppførsel før vi selv merker det. De kan synes det er ubehagelig og utrygt, sier By.

Eriksen understreker viktigheten av at så mange gode kampanjepartnere stiller seg bak budskapet.

- At så mange organisasjoner går ut sammen gir en bredde og legitimitet til temaet om å være varsom med alkoholbruk rundt barn. Vi er sikker på at denne innsatsen gjør at flere foreldre også i år stiller seg spørsmålet: «Hvor mange glass tåler barnet mitt?»

Eriksen oppfordrer alle til å følge kampanjen i AV-OG-TIL sine kanaler i sosiale medier. Det er også mulig å bestille materiell, som man kan få gratis tilsendt. Dette kan man bestille her.