NSF Student møtte hertuginnen av Cambridge

Av Martin Fredheim, 05.03.2018

Leder av NSF Student møtte hertuginnen av Cambridge for å diskutere sykepleie i en global verden.

Studentleder Christian Strømnes møtte hertuginnen og andre sykepleiere til en rundborddiskusjon om sykepleie i en global verden. Samtalen fant sted i forbindelse med lansering av kampanjen Nursing Now.

Nursing Now er en kampanje for å styrke sykepleiernes status globalt, og den lanseres simultant i London og Genève 27. februar. Kampanjen skal drives i tre år og leder opp til Nightingale-jubileet i 2020.

- Møtet med hertuginnen av Cambridge var veldig spennende og interessant. Det er noe annet å snakke med kongelige i forhold til politikere. Hun ser på sykepleiere som en betydelig verdi i samfunnet og dette er mye av grunnen til at hun støtter den internasjonale kampanjen Nursing Now. Hertuginnen virket svært interessert da vi snakket med henne. Vi snakket med henne om ulike temaer innenfor sykepleie, og hun ga inntrykk av å ha god innsikt i det vi snakket om. Jeg syns at hertuginnen på bakgrunn av dette har et flott potensiale for å være forkjemper for denne kampanjen, forteller Strømnes.

Se mer informasjon om lanseringen av kampanjen her.