Gode samtaler og jordmorkaffe på Dromedar kaffebar 5.mai

Av Jordmorforbundet NSF, 02.05.2018

TRØNDELAG: Lørdag 5.mai er Den Internasjonale Jordmordagen. Akkurat denne dagen er jordmødre i Trondheim og omegn klare for å rykke ut, og by på jordmorsamtaler til kafégjestene på Dromedar kaffebarer i Trondheim og Stjørdal. Kom og slå av en jordmorprat og ta deg en deilig kopp med jordmorkaffe!

5. mai er Den internasjonale jordmordagen. Dagen markeres over hele verden og er med på å sette kvinnehelse, menneskerettigheter og jordmødres noe underkjente kompetanse på dagsorden. Hvert land har sine utfordringer. I Norge er vi heldige. Vi er omtalt som et av verdens tryggeste land å føde i. Mødre og spedbarnsdødeligheten er minimal. Vi skal ikke kimse av det. Men er overlevelse synonymt med velstand? Hvorfor er det så mange som opptil 10 % som da får fødselsdepresjon? Hvorfor ønsker kvinner da i økende grad keisersnitt og hvorfor i alle dager går ammefrekvensen ned?

Vi snakker om de mest sårbare menneskene av oss alle. De nyfødte. Og vi snakker om det faktum at myndighetene nå jobber for at fremtidens barselomsorg skal ut av sykehusene og inn i kommunehelsetjenesten. Og at man er i ferd med å omsette dette til virkelighet, uten en reell plan, og uten en tilstrekkelig jordmordekning.  - Vi jordmødre lurer på hvem som skal ta seg av den fremtidige barselomsorgen ute i kommunene, for vi har iallefall ikke blitt spurt. 

Dette skriver Lene Fundtaunet i sin kronikk; Jeg er jordmor – og jeg vil gjerne få lov til å gjøre jobben min! Les kronikken til jordmor Lene Fundtaunet om utviklingen i barselomsorgen her!

Den Internasjonale Jordmordagen, 5.mai, er jordmødre klare for å rykke ut, og by på jordmorsamtaler til kafégjestene på Dromedar kaffebarer i Trondheim (ikke Bakklandet) og Stjørdal mellom klokken 12 og 15. Vi ønsker å lytte til historier og bidra med våre jordmorkunnskaper. Alle jordmødrene som står på Dromedar kaffebarer denne dagen har erfaring med fødsel og barsel. Flere har også erfaring fra svangerskapsomsorgen, god kunnskap om prevensjon og kvinnehelse, og noen har også fordypningskunnskap om amming, ultralyd og papparollen. Du kan spørre oss om hva du vil!

I jordmorforbundet NSF jobber vi hver eneste dag for å bedre kvinner og familiers tilgang på jordmødre, fordi vi vet at det er en livsviktig tjeneste. Vi synes jordmorsatsningen går for sakte, men vi gir oss ikke. Mens vi jobber videre og venter på et opprusting av jordmortjenesten vil vi jordmødre stå her med kompetansen og kapasiteten og banke på døra. Lørdag 5. mai kan du altså treffe en jordmor på Dromedar kaffebar. Der byr vi på vår kompetanse og håper både mødre, fedre, besteforeldre og tanter og onkler vil slå av en prat. Slik som utviklingen i barselomsorgen er nå, ser det ut til at tilgangen til oss blir stadig dårligere – slå til når du kan!

Nyt en deilig kopp med Jordmorkaffe
På Dromedar Kaffebar får du denne dagen kjøpt kaffe fra El Salvador; - San Francisco-
En fyldig og søt kaffe, men rund smak av mandler, karamell og sjokolade. Søt rund og lang ettersmak med preg av appelsinsjokolade og marsipan. 

   

 

Vil du vite mer om Den internasjonale jordmordagen, Jordmorforbundet NSF eller Dromedar Kaffebarer? Da kan disse linkene være lyttige for deg:
https://internationalmidwives.org/
http://internationalmidwives.org/events/idotm/nternational-day-of-the-midwife-2018/
http://dromedar.no
https://www.jordmorforbundet.no