Guttedager på NTNU Gjøvik

Av NSF, 08.06.2018

150 gutter på 15 år fikk denne uken besøke sykepleierutdanningen ved NTNU Gjøvik.  Kun 10 prosent av norske sykepleier er menn, og NSF jobber med ulike tiltak som kan bidra til at flere menn søker utdanningen.

NSF Oppland tok initiativ til et samarbeid med skolekontoret i Gjøvik og NTNU Gjøvik. Hensikten var å gi unge gutter et innblikk i sykepleierutdanningen og inspirere dem til å vurdere yrket.

På NTNU fikk de skjære i griseorganer, prøve seg på hjerte- og lungeredning, oppleve simuleringslaboratoriet og ambulansesimulator.

Vurderer aldri yrket

Tidligere undersøkelser fra NSF viser at svært mange gutter og menn aldri vurderer sykepleieryrket. Guttene som besøkte NTNU Gjørvik bekreftet dette. Flere sa de ikke har oppfattet yrket som spennende, og at de har tenkt at yrket passer best for kvinner.

Etter gjennomført dag på NTNU kunne guttene fortelle at de hadde fått en oppvekker når det gjelder hva yrket faktisk kan innebære.

Hva de synes var mest spennende? Disseksjon og ambulansesimulator.

Oppsummert viser erfaringen at tiltak som det NTNU Gjøvik nå har gjennomført, er svært viktig for å kunne endre holdninger og oppfatningen unge har til sykepleieryrket.  

Les også

Søknadsfrist 15. april

To høgskoler gir menn tilleggspoeng