Lederen har ordet

Av Astrid Ingeborg Austrheim, 09.12.2018

Les om styrets arbeid og utfordringer, og muligheter for å bidra i nytt styre fra mars 2019. Har du en stomisykepleierkoordinator i magen?

Oppstart av nytt stomisykepleierkull i januar 2019!

Hei alle NSF/SiS medlemmer

I nyhetsbrevet vil du finne informasjon og mulighet for påmelding til stomisykepleiermøte 6 mars og fagseminaret 7 og 8 mars. I 2019 vil det være på Scandic Oslo Airport Hotel et konferansehotell ved Gardemoen. Vi i styret synes vi har satt sammen et lærerikt, variert og spennende program. Vi forsøker å favne bredt, slik at det blir noe for dere med lange erfaring og noe for dere med kortere fartstid innen fagområdet vårt. Vi fortsetter med workshops slik vi hadde i fjor. Denne gangen blir det fem ulike valg, og dere får muligheter til å delta på to av disse fem temaene.

Siste året har styret vært noe amputert. 3 medlemmer har trukket seg og/eller bedt om permisjon. Randi Slåsletten har derfor deltatt som fast medlem. 7 mars har SiS generalforsamling hvor alle medlemmer kan delta. Valgkomiteen er i gang med å rekruttere ny leder og styremedlemmer. I styre trengs både dere med lang erfaring og dere som er nyere i fagområdet. Det er også gunstig med styremedlemmer med erfaring fra både sengepost og poliklinikk. Jeg vil virkelig oppfordre deg til å sitte i styre! Det er utrolig lærerikt. Du får kunnskap om faget og fagmiljøet på en spennende, lærerik og ikke minst morsom måte! Jeg har lært utrolig mye som leder, jeg har også fått gleden av å bli mye bedre kjent med mange flotte og kunnskapsrike folk. Nå kan DU får denne muligheten! Hvis du kan tenke deg å sitte i styret, ta kontakt med leder av valgkomiteen Ingunn Åmot.

Til styret trenger vi en stomisykepleiekoordinator. Dette er et spennende verv som flere burde vurdere. Hun velgespå stomisykepleiermøte dagen før generalforsamlingen. Stomisykepleiekoordinator er fra 2017 fullverdig styremedlem og er Norges representant for SiS internasjonalt. Hun deltar på vegne av NSF/SiS på europa og -verdenskongresser. Hun er også vår Helfokontakt. Hun har særlig ansvar for stomisykepleiermøtene. I håndboken står det mer utfyllende om alle de ulike vervene i NSF/SiS.

Det blir oppstart av nytt kull med videreutdanning i stomisykepleie januar 2019. Det er nå 26 som har takket ja til studieplass.

NSF/SiS har i samarbeid med Norilco et prosjekt for å synliggjøre behovet for informasjon, opplæring og oppfølging av stomiopererte. Her peker vi på behovet for flere stomisykepleiere og større stillinger for stomisykepleiere. Vi har hatt flere møter, gjennomført to spørreundersøkelser og har hatt møte i Helse og omsorgsdepartementet med statssekretær Anne Grethe Erlandsen. Dette kan du lese mer om i eget innlegg i nyhetsbrevet. 

Vi har allerede feiret første søndag i advent og mange er godt i gang med juleforberedelsene. Avslutningsvis er det veldig hyggelig å ønske dere alle en fin advents og -førjulstid. Jeg håper og gleder meg til å treffe mange av dere på fagseminaret i mars.

 

Varm førjulshilsen fra Astrid Austrheim

Leder NSF/SiS