Beboer på 93 år laget stor og flott modell av Betanien sykehjem

Av Tor Engevik, 30.12.2018

Tidligere i desember fikk faggrupppeleder Tor Engevik være med på avdukingen av den fantastisk flotte modellen av Betanien i nøyaktige mål som beboer Arne Ludvigsen på 93 år har laget. 

Det fantes ikke noen tegning i nøyaktige mål av sykehjemmet så beboeren Arne telte hver eneste murstein på byggene for å få laget modellen i nøyaktige mål. Det er flott å se at eldre kan få lov til å bruke sine ressurser til glede for seg selv og andre, slik Arne har fått anledning til gjøre på Betanien. Under avdukingen fikk man høre litt av den interessante livshistorien til denne flott 93 åringen fortalt av styreren Hilde Christensen og ledende aktivitør Gerd på Betanien og ikke minst fortalt av ham selv i hans tale etter avdukingen. Arne har de siste årene, i følge aktivitøren på Betanien, vært en aktiv bidragsyter til aktivitetene på Betanien. Han arrangerte egenhendig en busstur for pleiere og beboere på Betanien til hytten sin på Tysnes, der han også guidet hele reisefølget på bussturen til og fra hytten. Han har laget en rekke modeller av hus og miljøer som står utstilt på Betanien til glede for barn, unge og voksne. Vi i NSF’s faggruppe for sykepleiere fagområdet for geriatri og demens, ønsker at alle eldre som bor på sykehjem skal få anledning til å leve sine liv med gode aktiviteter slik Arne er et levende eksempel på at han klarer.

Ledende aktivitør Gerd og Styrer ved Betanien sykehjem Hilde etter avduking av den flotte modellen av bygget. Foto: Tor Engevik