NSF Seniorsykepleieres kulturreise 24 - 26 juli 2019

Av Jeanne Billehaug, 09.01.2019

HOVEDATTRAKSJONEN ER RØROS m/sightseeing og musikkspillet Elden. På turen til Røros guiding Jacob Breda Bull, Rendalen Bygdemuseum. På hjemturen Aukrustsentert og vi kjører Friisveien over fjellet til Ringebu. Trykk på overskriften for å lese mer.....

 

Byvandring med guide er inkludert, gjelder også gruvene og kirken

Det historiske musikkteateret ELDEN. Slagghaugene danner en majestetisk scene. Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater med general Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII. Under ledelse av general De la Barre ble hundretalls av soldatene sendt til Røros – hvor store deler av handlingen utspiller seg. Da Karl XII ble skutt, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige. Dødsmarsjen – hvor 4 000 soldater frøs i hjel på vei over grensefjella mot Sverige – er en sentral del av musikkspillet Elden.
 
Dag 1: Høydepunkter på veien til Røros

Avreise fra Oslo klokken 9 med Finn Carlsen Turistbusser A/S. Første stopp er Elverum, Elgstua. Kaffe/te og rundstykker er inkludert.

Vi kjører forbi Rena og stopper på Jacob Breda Bull (1853-1930), Rendalen Bygdemuseum, Øvre Rendalen. Omvisning med guide. Vi får høre om Ulveslaget, Vesle Blakken og Ola Styggpåjord. Lett servering. Fortsetter via Tynset til Røros og sjekker inn på Røros Hotell. Middag kl. 19.00

Dag 2: Røros

Frokost på hotellet fra kl.08.00. Etter frokost starter vi med omvisning i gruvene, Bergstadvandring m/guide og kirken. Resten av dagen disponerer dere på egenhånd i Røros, ingen felles lunsj.

Middag på hotellet før vi kjører ned mot arenaen for å se det historiske musikkteateret Elden. Det er virkelig flott! Ta med gode klær, det blir kaldt. Gjerne et teppe til å ha rundt beina. Det er en flott arena, men vi sitter på stoler av hard plast og vinden kommer. Vi får litt varmt når vi kommer tilbake til hotellet.

 

Dag 3: Dagens høydepunkter etter utsjekk fra Røros hotell
Første stopp er Aukrustsenteret, Alvdal, omvisning med guide og litt å bite i.

 

Fra Atnosen i Østerdalen kjører vi Friisveien over fjellet til Ringebu i Gudbrandsdalen. På veien til Ringebu er det vi flott utsikt over dalen. Dagens lunsj er på Telemarkstunet, Kanthaugen på Lillehammer. Videre til Gjøvik, Lygna med frivillig kafferast. Tilbake i Oslo på ettermiddagen.

 

Velkommen! Vi har 40 plasser. Vi tror turen vil gi deg gode minner!

Pris: kr 5.395.

Turarrangør: I samarbeid med Finn Carlsen Turistbusser A/S
Prisen inkluderer: Buss, pensjon, guider,
Elden historiske musikkteater,
Aukrustsenteret, som skissert.
 Tillegg enkeltrom kr. 800

Depositum kr 1000 per person. Betales ved bestilling.

Restbeløp betales innen 24 juni.
Avbestilling senest 24 juni, men depositum er tapt.
Det gis ingen refusjon ved avbestilling etter full innbetaling.

Påmeldingsfrist 24 april. Den er tidlig, grunnet billettene til ELDEN

Påmelding til Finn Carlsen Turistbusser A/S
ved Irene Carlsen/ Monica Bergsmark T: 67912050

 irene@fcturistbusser.no      monica@fcturistbusser.no