Fredagshilsen fra fylkeslederen - uke 2

Av Line Orlund, 12.01.2019

Et usedvanlig hyggelig gjensyn med sykepleierne fra NHO som var i streik hos oss før jul. gjør at døgnet har beveget seg over til lørdag før denne hilsenen blir publisert. Det var godt å høre at de som hadde vært i streik stort sett ble ønsket velkommen tilbake av kolleger og ledere.

Denne uken sendte vi ut individuelle brev til de 154 ordinære sykepleierne vi har i NHO som er omfattet av pleie- og omsorgsoverenskomsten. Det er har, ikke overraskende, vært mange som har fått seg en stor overraskelse når de ser hvor stor forskjellen er mellom det de tjener nå og det de kunne tjent i Oslo kommune. I neste uke håper jeg vi får gjort oss ferdige til å sende ut tilsvarende opplysinger til ledere og spesialsykepleiere. Her er forskjellen enda større, for enkelte mer enn 150 000 kroner.

Flere har vist interesse for undersøkelsen og det var hyggelig da vi ble invitert til ordfører Marianne Borgen og hennes rådgivere for å presentere de overordnede resultatene.

Møte med studentrepresentantene i fylkesstyret
Det er alltid spennende å snakke med studentrepresentantene om hvordan de ser på utdanningen, praksiskfeltet og faget vårt.  I et møte med studentrepresentanten og hennes vara denne uken, brukte vi mye tid på å diskutere hvorfor det tilsynelatende er så stor forskjell i oppmøte til undervisning ved de ulike høgskolene. Mens det ved enkelte skoler er en liten andel som møter til undervisning dersom den ikke er obligatorisk, er det andre skoler der det ser ut til å være omtrent fullt oppmøte uansett obligatorisk eller ikke. Studentene  ga mange gode innspill på hvorfor det er så store forskjeller og kom også med innspill på hva som kan gjøres annerledes der det er få som møter opp. Jeg skal ta med meg dette til ledelsene ved høgskolene.

Dronnings Ingrids Hage - demenslandsbyen åpner i 2021
Det er ikke altfor ofte jeg virkelig lar meg begeistre av nye helsetilbud. Nå må jeg imidlertid innrømme at jeg virkelig er entusiastisk. Vi har visst om det lenge og diskutert det med både denne og forrige byråd, likevel er det først nå jeg virkelig tør å tro at denne nyvinningen av tilbud til demente i Oslo faktisk vil bli bygget. Inspirasjonen til Dronning Ingrids Hage er blant annet de Hogeweyk i Nederland. Her kan dere lese mer om demenslasndsbyen. Dette er fremtiden folkens....

 

Ha en riktig god helg alle sammen - enten dere jobber eller nyter en frihelg.