Besøk til jordmorstudentene

Av Helene Normann Furnes, 30.01.2019

En del av jordmorsatsningen vår er at vi besøker alle studentene som starter på jordmorutdanningene ved de foreløpig fem studiestedene i landet. Under besøkene forteller vi om Jordmorforbundet og NSF, og har en åpen dialog om det studentene er opptatt av.

I januar har vi besøkt Universitetet i sørøst-Norge (Vestfold) og NTNU i Trondheim.

Det er kjempegøy å møte våre fremtidige kollegaer. Engasjerte for faget og arbeidsvilkårene våre, og opptatt av å gjøre en forskjell for fremtiden. Vi er opptatt av å få frem hvor viktig det er og være organisert, og at man må ta et bevisst valg på hvor man ønsker å være organisert. Valget man tar skal ikke være styrt av hvilken veileder man har eller hvor majoriteten er organisert, det må tas på bakgrunn av hva man selv mener er viktig for seg. I vårt yrke er vi ekstra utsatt ettersom vi jobber så selvstednig, og det å ha en god organisasjon i ryggen er uvuderlig.

Vi forteller om fordelene ved å være organisert i Jordmorforbundet NSF. Om vårt faglige tilbud, vårt politiske arbeid, arbeidet for lønn og arbeidstid og tillitsvalgtsapparatet som NSF består av.

I februar står det nye kullet på Kjeller for tur, vi gleder oss til å treffe dere.

Studentene fra Universitetssykehuset i sørøst-Norge

 

Flotte studenter ved NTNU i Trondheim